Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος του ΙΣΑ και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Γ. Πατούλης απηύθυνε, κατά την τελευταία ημέρα των εργασιών του Πρώτου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς στη Μελβούρνη, κάλεσμα στην Ελληνική Ομογένεια και στους Έλληνες Ιατρούς της Διασποράς να αποτελέσουν ένα ισχυρό κρίκο στην ενδυνάμωση της Εξωστρέφειας της χώρας μας και ιδιαίτερα της Αττικής ως Μητρόπολης Υγείας, Τουρισμού και Ευεξίας.
Το Συνέδριο το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα με ιδιαίτερη επιτυχία, διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και την Ελληνική Ιατρική Ένωση Αυστραλίας, ενώ τη φιλοξενία είχε αναλάβει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης. Το συνέδριο που πραγματοποιείται στο Ελληνικό Κέντρο της Μελβούρνης έλαβαν μέρος Έλληνες επιστήμονες από την Ελλάδα, την Κύπρο και ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος του συνεδρίου είναι να δημιουργηθούν ευκαιρίες κοινών δράσεων και στενής συνεργασίας όλων των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων της Διασποράς. Το Παγκόσμιο Συνέδριο ήταν αποτέλεσμα του κοινού οράματος που είχε η Ελληνική Παγκόσμια Ιατρική Κοινότητα βασιζόμενη στην σημαντική προσφορά του πατέρα της Κλινικής Ιατρικής, Ιπποκράτη.
Ο κ. Πατούλης ως Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών ανακοίνωσε τη διενέργεια του Ομογενειακού Παγκόσμιου Ιατρικού Συνεδρίου στην Αττική, ενώ παράλληλα προανήγγειλε το σχεδιασμό ενός μεγάλου «Φεστιβάλ για Όλες τις Ελληνικές κοινότητες της Διασποράς από όλες τις γωνιές της γης, που με παλμό, και δύναμη θα αντηχήσει την φωνή της Μεγάλης Ελλάδας, από τη μητέρα πατρίδα».
Επιπλέον ο κ. Πατούλης απηύθυνε κάλεσμα και στους ομογενείς γιατρούς της Μελβούρνης να εγγραφούν στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Γιατρών. Επιπλέον απευθύνθηκε πρόσκληση σε όλους τους ομογενείς γιατρούς να εγγραφούν στο ινστιτούτο». Ο κ. Πατούλης, σε μια συγκινητική τελετή, έδωσε στους ομογενείς γιατρούς της Μελβούρνης και στους γιατρούς που συμμετείχαν στο συνέδριο, συμβολικά ένα αναμνηστικό στο οποίο απεικονίζεται ο Ιπποκράτης.
Το παγκόσμιο συνέδριο περιλάμβανε παρουσιάσεις αλλά και διαδραστικές ομιλίες Ακαδημαϊκού, Ιατρικού και επιστημονικού περιεχομένου, μεταξύ διακεκριμένων Αυστραλών αλλά και Διεθνών επιστημόνων. Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλλαν για την επιτυχή διεξαγωγή του. Μεταξύ άλλων ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιατρικής Ένωσης Αυστραλίας Δρ Μαρίνη Πυρπυρή, τον Γιώργο Κουφογιάννη μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ιατρικής Κοινότητας της Αυστραλίας, τον Βασίλη Παπαστεργιάδη, Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, την Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής της Μελβούρνης Καθηγήτρια Nicola Lautenschlager, η οποία εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής της Πάτρας, Καθηγητή Γιώργο Αντωνάκη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Γενικό Πρόξενο της Μελβούρνης Μανώλη Κακαβελάκη και συνολικά όλα τα στελέχη που Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και την Ελληνική Ιατρική Ένωση Αυστραλίας.

Προηγούμενο άρθροΕγκρίνει τα έργα του 2023, κυκλοφοριακές αλλαγές στον περιφερειακό Φιλοπάππου και την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στου Στρέφη , το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας
Επόμενο άρθροΕργασιακές συνθήκες ” γαλέρας” στα ΚΕΠ και νέες υπηρεσίες χωρίς εκπαίδευση των εργαζομένων τους