Στην τελική φάση ολοκλήρωσης έχει μπει ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής, προστασίας της ανατολικής λεκάνης της δημοτικής ενότητας Άνω Λιοσίων, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 14.915.000.
Το έργο υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει ο Γ. Πατούλης και γενικότερα η διοίκηση της Περιφέρειας σε υποδομές που προασπίζονται τις ζωές των πολιτών και εξελίσσεται υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλου και σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Φυλής.
Με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση του έργου ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Ολοκληρώνουμε ένα εμβληματικά αντιπλημμυρικό έργο το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Φυλής και συμβάλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες τους κατοίκους. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας θέσαμε ως προτεραιότητα την υλοποίηση υποδομών που προασπίζονται τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας μας. Με 2000 μεγάλα και μικρά έργα έχουμε αλλάξει την εικόνα της Αττικής μας, σε μία Περιφέρεια πιο σύγχρονη και πιο ασφαλή».
Το έργο
Το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία Ανατολικής Λεκάνης Δ.Ε. Άνω Λιοσίων, Δήμου Φυλής», με προϋπολογισμό 14.915.000,00€, αφορά στην κατασκευή κεντρικών συλλεκτήρων ομβρίων , ώστε να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία – θωράκιση της Ανατολικής Λεκάνης της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και της ευρύτερης περιοχής. Τα έργα ενσωματώνονται στα υφιστάμενα έργα ομβρίων της περιοχής και τα συμπληρώνουν, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν αντιπλημμυρική προστασία, συνδυάζουν την παροχέτευση των ομβρίων των εκτός αστικής περιοχής λεκανών απορροής με την παροχέτευση των ομβρίων της οικιστικής περιοχής.
Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής στους εξής δρόμους:
• Πηνειού (από Λεωφόρο Φυλής μέχρι την οδό Αιγαίου Πελάγους)
• Πίνδου (από το τέρμα μέχρι την οδό Αλιάκμονος)
• Καραϊσκάκη (από την οδό Πηνειού ή 25ης Μαρτίου μέχρι το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ)
• Αιγαίου Πελάγους (από την Αλιάκμονος μέχρι τη συμβολή με την Πηνειού)
Το συνολικό μήκος των αγωγών υπολογίζεται σε 3 km και μέσω αυτών τα όμβρια θα διοχετευτούν, αρχικά, στη λίμνη ανάσχεσης του Πάρκου Πόλης των Άνω Λιοσίων κι από εκεί (μέσω του αγωγού Ευπυρίδων) στον Κηφισό.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος σημειώνει: «Ολοκληρώνουμε για τους πολίτες της Δυτικής Αττικής ένα πολύ μεγάλο έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση και το περιβάλλον της περιοχής μας. Δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, τίποτα να μένει στη μέση. Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Φυλής, με συνέπεια και εργατικότητα, σε καθημερινή βάση, για την υλοποίηση έργων που αντιμετωπίζουν κρίσιμα προβλήματα».

Προηγούμενο άρθροΕκτεταμένες εργασίες συντήρησης στα σχολεία Ελληνικού-Αργυρούπολης
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Αργιθέας σε μονοπάτια συνεργασίας στη Βαυαρία