Ολοκληρώνεται εντός των επόμενων μηνών το εμβληματικό έργο πολιτισμού, της ανακαίνισης της Βίλας Λουμίδη.
Το ανακαινισμένο κτίριο, θα αποτελέσει ένα ακόμη κόμβο τεχνών και δημιουργίας για το Μαρούσι, αλλά για την ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων, με την παράλληλη ιδιότητα ενός σύγχρονου πολιτιστικού πολυχώρου και ενός εμβληματικού τοπόσημου με σημαντική ιστορία.
Το έργο, προϋπολογισμού 927.790,65€ χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από ίδιους πόρους του Δήμου Αμαρουσίου. Η υλοποίησή του είναι αποτέλεσμα της συνέπειας, με την οποία υλοποιείται ο προγραμματισμός από αυτή τη Δημοτική Αρχή για αστικές αναπλάσεις, κατασκευαστικά έργα, στρατηγικές παρεμβάσεις, επενδυτικά σχέδια, αξιοποιήσεις εκτάσεων ώστε να αποδοθεί ένα νέο πρόσωπο στην πόλη μας.
Εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας της νέας πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης, καθώς ακολουθεί μιας σειράς σημαντικών έργων, που περιλαμβάνουν ανακαινίσεις διατηρητέων και αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, όπως:
• Του Πολυχώρου Πολιτισμού «Άρτεμις» (Βασ. Όλγας 14 & Σουρή), που παραδόθηκε και εγκαινιάστηκε τον Μάϊο του 2023 κι έχει ήδη στεγάσει τα τμήματα εκμάθησης εικαστικών τεχνών και ποικίλες άλλες δράσεις πολιτισμού όπως περιοδικές εκθέσεις, διαλέξεις, λέσχες ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής και μικρές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Αποτελεί ένα σύγχρονο πολιτιστικό «κόσμημα» κι ένα μνημείο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης.
• Της ανακαίνισης του ιστορικού κτιρίου της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης», έργο που καθιέρωσε την Πινακοθήκη ως χώρο διοργανώσεων υψηλών προδιαγραφών, που θα δίνουν νέα πνοή στον τόπο μας
• Της ανάπλασης της πλατείας Ηρώων με την ανακατασκευή παρακείμενων οδών, όπου δημιουργήθηκε ένας ανοικτός σύγχρονος δημόσιος χώρος αναψυχής και πρασίνου που συμβάλλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της πόλης και των επισκεπτών της και υποστηρίζει την εμπορική δραστηριότητα του κέντρου της πόλης.

Προηγούμενο άρθροΞεκινά η ανέγερση του 2ου Κλειστού Γηπέδου Άλιμο
Επόμενο άρθροΣε πλήρη εξέλιξη η εργολαβία κατασκευής πεζοδρομίων ύψους 4 εκατ. ευρώ στα Χανιά