« Χωρίς κανένα κόστος επέλεξε δημαρχία Μπακογιάννη να εφαρμόσει τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση» κατήγγειλε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , η επικεφαλής της παράταξης « Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» , Ντίνα Ρέππα .
« Από την αρχή προσανατολίστηκε στα σχολεία για να επιτάξει χώρους από αυτά και χρησιμοποίησε τον νόμο Γαβρόγλου του ΣΥΡΙΖΑ για να γεμίσει την πόλη με κοντέινερ» είπε και πρόσθεσε:
«Για την Αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αθήνα το σχέδιο είναι ολέθριο και οφείλει να αντιπαλευτεί στο σύνολό του κι όχι με εξαιρέσεις. Αιτήματα για να εξαιρεθούν κάποια σχολεία αλλά όχι όλα που ακούστηκαν στο ΔΣ από παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι συντεχνιακά και δεν ευνοούν τον κοινό αγώνα.
Η απάντηση στον ολέθριο σχεδιασμό της δημαρχίας για τη δίχρονη είναι να χρησιμοποιηθούν αδόμητα οικόπεδα, να απαλλοτριωθούν, να αγοραστούν και σε αυτά να οικοδομηθούν νηπιαγωγεία, κι όπου αυτό δεν είναι δυνατόν να ενοικιαστούν και να διαμορφωθούν κατάλληλοι χώροι ώστε η δίχρονη να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο του 2021.
Τα σχολεία που επιβαρύνονται με κοντέινερ στους προαύλιους χώρους τους είναι τέσσερα -133ο ΔΣ, 8ο Γυμν.-Λύκειο, 28ο ΔΣ, 63ο Γυμν.- και θα υποστηριχτούν από εμάς και τα τέσσερα.
Ανάμεσα στους προαύλιους χώρους που επέλεξε η δημαρχία να επιτάξει είναι και το προαύλιο του 133ου ΔΣ, ένα σχολείο με 200 σχεδόν μαθητές που η τοποθέτηση 3 κοντέινερ του στερεί ζωτικό χώρο για τα παιδιά. Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη μετρά με τη μεζούρα κι ό,τι ξεπερνά τα ασφυκτικά όρια που επέλεξε, ότι περισσεύει κατ’ ελάχιστο, το περικόβει. Υπάρχουν άλλες λύσεις.
Συγκεκριμένα, στις οδούς Ευελπίδων-Σπετσών και Τροίας υπάρχει οικόπεδο χαρακτηρισμένο ως σχολείο (ΦΕΚ 58/Δ/2005) και Μηθύμνης 41, Πατησίων, Θήρας, Μοσχονησίων, οικόπεδο της ΚΤΥΠ (ΦΕΚ 38/ΟΔ/2006 και ΦΕΚ 6ΑΑΠ/2011 Κήρυξη Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης, ΦΕΚ 25Δ/2019- παρακατάθ. Αποζημίωσης.
Το ίδιο συμβαίνει με το 63ο Γυμνάσιο που μεταφέρεται εκεί το 54ο νηπ. Το επαναφέρουμε. Οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών και μαθητών είναι μεγάλες. Η δημαρχία παραπλάνησε το ΔΣ εγκρίνοντας τη μεταφορά του 54ου νηπ. σε αδόμητο οικόπεδο το οποίο αποκαλύφθηκε ότι είναι το προαύλιο του 63ου Γυμν. Στο σημερινό ΔΣ ζήτησε να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ για το ζήτημα, κι η προεδρεία αρνήθηκε γιατί το θέμα ήταν εκτός ημερησίας.
Με τον ίδιο τρόπο ξεγέλασε η δημοτική αρχή τα 39ο και 125ο νηπιαγωγεία για τα οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ η μεταφορά τους σε οικόπεδο που λίγο αργότερα δώσατε σε άλλο νηπιαγωγείο. Κι όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, δεσμευτήκατε ότι για τα 39ο-125ο νηπ. θα κάνετε προκήρυξη ενοικίασης για τη μεταφορά τους σε ενοικιαζόμενο κτήριο. Ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί τίποτα απολύτως».

Προηγούμενο άρθροΜε 27 συνολικά θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες τα …27α «γενέθλια» του Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού
Επόμενο άρθροΕπί τάπητος το θέμα των ΤΟΕΒ. Συναντήθηκε με της Κρήτης , ο Αρναουτάκης