Γιγαντόκουκλες, γαντόκουκλες, μάπετ προετοιμάζουν τη λαμπερή τους εμφάνιση σε κεντρικές πλατείες της πόλης, με παραστάσεις κουκλοθεάτρου,παραστάσεις δρόμου με μάσκες, με θέατρο σκιών και αντικειμένων, με παντομίμα, ποδοθέατρο, όλες τις δημοφιλείς αλλά και πιο σύγχρονες τεχνικές κουκλοθεάτρου και παντομίμας που λατρεύουν να βλέπουν μικροί και μεγάλοι με αστείρευτη χαρά!
Δώδεκα παραστάσεις κουκλοθεάτρου, στις πλατείες Λατσιών ( πλατεία πρώην Δημαρχείου) στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο και στην πλατεία Ειρήνης, ενταγμένες στα φετινά Ελευθέρια, θα αποτελέσουν τον ζωηρόχρωμο προπομπό για τη μεγάλη γιορτή του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Με τη συνεργασία του Δήμου Κιλκίς και της Ισπανοελληνικής Ένωσης Γλώσσας και Πολιτισμού, οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις κουκλοθεάτρου προγραμματίζονται το τριήμερο 25 – 27 Ιουνίου ενώ ειδική παράσταση με θέατρο σκιών θα πραγματοποιηθεί για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων αναλυτικά:

Παρασκευή 25 Ιουνίου – Πλατεία Λατσιών (π. Πλατεία Δημαρχείου)
‘’Ο Φασουλής’’ – 19:00
Θίασος ‘’Η Μαρμίτα’’
Κουκλοθέατρο – Γαντόκουκλα
Διάρκεια: 30’
Για όλες τις ηλικίες
Ελληνικά

Μία παράσταση παραδοσιακού κουκλοθεάτρου, που μιλά την πανανθρώπινη
γλώσσα του ρυθμού, της μουσικής και της ανίκητης χαράς για παιχνίδι. Την πανανθρώπινη γλώσσα του κουκλοθεάτρου. Ο Φασουλής και η προαιώνια μάχη του με την ησυχία και την τάξη, έρχεται από τα βάθη του χρόνου πιο επίκαιρος από ποτέ. ‘Έρχεται στην σκηνή για να ξυπνήσει το άτακτο πνεύμα του παιδιού που κρύβεται μέσα μας και μέσα από το γέλιο να μας εξημερώσει.
Στην μικρή του σκηνή – στο Καστράκι του – θα φυτρώσει αναπάντεχα ένα λουλούδι.
Ένα πλάσμα άγριο και όμορφο! Σαν την ζωή! Και ο Φασουλής που αγαπά την ζωή
πολύ – θα αγαπήσει και το λουλούδι – μέχρι τελικής πτώσης.
Πάντα έτοιμος για τραγούδι, για περιπέτεια και με την καρδιά του μονίμως να
σκιρτά από έρωτα για την αγαπημένη του, ξεπερνάει με αδιαπραγμάτευτο κέφι
κάθε εμπόδιο που τον χωρίζει από την ξέφρενη χαρά της ζωής.
‘’Η Μαρμίτα’’
Η Μαρμίτα δημιουργήθηκε το 2016 από τις Αρχοντούλα Μήτσιου, Μάρω Μανάση,
Στέλλα Σακελλαρίου, με σκοπό να συγκεράσει τις παιδαγωγικές ανησυχίες τους, με το θέατρο και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Έχοντας ως κοινό τόπο την αγάπη για την παιδαγωγική και τις βιωματικές μορφές μάθησης, τη μουσική, το θέατρο, τις εικαστικές τέχνες,την έρευνα. Με τις παραστάσεις της η Μαρμίτα έχει ταξιδέψει σε σχολεία, χωριά και θέατρα σε όλη την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με Δήμους και εκπαιδευτικούς φορείς.
Η Μαρμίτα έχει πάρει μέρος σε Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου ανά την Ελλάδα (Εlephantastico του Δήμου Θεσσαλονίκης , 4ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Δήμου Λάρισας, Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου της Καλαμάτας , Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου Κηπουριού Γρεβενών, 6 Μέρες Κουκλοθέατρο στην Εύβοια, σε δρώμενα του Δήμου Θέρμης, Vovousa Festival του Δήμου Ζαγορίου κ.α ).

‘’Ο Καραγκιόζης και το Κρυφό Σχολειό’’ – 20:00
Θίασος ‘’Χρήστος Στανίσης’’
(Παράσταση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης)
Ελληνικό Θέατρο Σκιών με τριμελή ορχήστρα με ζωντανή μουσική
Διάρκεια: 50’
Για όλες τις ηλικίες
Ελληνικά
Ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει να υποδέχεται τα παιδιά στην εκκλησιά (στο Κρυφό Σχολειό) που έρχονται για να μάθουν γράμματα “κάτω από την μύτη του Αλή Πασά” και να προσέχει μην τους πάρει χαμπάρι ο Αλή Πασάς και άνθρωποί του.
Όμως ο τρομερός Αλή Πασάς το μαθαίνει στέλνει τον άγριο στρατιώτη του τον Γιουσούφ Αράπη να πιάσει τα παιδιά. Ο Καραγκιόζης προσπαθεί να ειδοποιήσει τους Καπεταναίους να έρθουν να τους σώσουν. Θα τα καταφέρουν;

Θίασος ‘’Χρήστος Στανίσης’’
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών από τον Ευγένιο Σπαθάρη. Από το 1993 δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Σε σχολεία (παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια), σε εκδηλώσεις Δήμων και πολιτιστικών συλλόγων, σε θέατρα, σε μουσικές σκηνές(Μύλος Θεσσαλονίκης, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο κ.α.) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε εγκαίνια εικαστικών εκθέσεων, σε Φεστιβάλ Ελλάδα και εξωτερικό, σε διάφορα μουσεία κ.α. Έχει κάνει προσωπικές εκθέσεις με φιγούρες, σκηνικά, πίνακες και εικαστικές κατασκευές και έχει συμμετάσχει και σε ομαδικές εικαστικές εκθέσεις. Έχει διδάξει λαϊκό θέατρο και θέατρο σκιών στη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. και σε ιδιωτικές σχολές θεάτρου. Φιγούρες του φιλοξενούνται στο Μουσείο του Φεστιβάλ του Τσεν – Τσουν στη Ν. Κορέα, στο El Topic της Tolosa (International Puppet Center) στην Ισπανία, στο Théâtre Royal du Péruchet στις Βρυξέλες, στο Λαογραφικό Μουσείο Καλόξυλου – Νάξου και σε διάφορες συλλογές ιδρυμάτων και ιδιωτικές.

Σάββατο 26 Ιουνίου – Δημοτικό Πάρκο – Κήπος
‘’Η μύγα’’ – 10:30
Θίασος ‘’Νίστα’’
Παράσταση δρόμου με γιγαντόκουκλες
Διάρκεια: 30’
Για όλες τις ηλικίες
Χωρίς λόγια
Μια μύγα αποδεικνύεται πολύ ενοχλητική για τη γριά μάγισσα… κάτι πρέπει να κάνει για να απαλλαγεί από αυτήν. (Μια μάγισσα γιγαντόκουκλα προσπαθεί ανάμεσα στον κόσμο της πλατείας να πιάσει την μύγα που δεν την αφήνει σε ησυχία. Σκοπός: Να κάνει την πλατεία άνω κάτω!)

Θίασος ΝΙΣΤΑ
Ο κουκλοθίασος ΝΙΣΤΑ δημιουργήθηκε το 2007 από την Δήμητρα Ζάντζα και τον Παναγιώτη Κουλούρη. Πήρε το όνομά του από τα αρχικά της Νίνας και του Στάθη, των δύο παιδιών τους. Η Δήμητρα και ο Παναγιώτης είναι νηπιαγωγοί. Εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ασχολούνται με το κουκλοθέατρο τα τελευταία 25 χρόνια παίζοντας παραστάσεις κουκλοθεάτρου και διδάσκοντας κατασκευή κούκλας. Έχουν παρουσιάσει εκατοντάδες παραστάσεις σε Φεστιβάλ, Δήμους, πολιτιστικούς συλλόγους, και σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Στις παραστάσεις χρησιμοποιούν κυρίως γαντόκουκλες και μάπετ. Με αφετηρία τον παιδικό ανιμισμό πιστεύουν πως το να δίνεις ζωή στα άψυχα πράγματα μέσα από το κουκλοθέατρο είναι μια περιπέτεια αληθινής δημιουργίας που αφορά και τα παιδιά και τους μεγάλους.

‘’Μια φορά κι έναν καιρό… δύο πόδια’’ – 11:00
Θίασος Veronica Gonzalez
Ποδοθέατρο (κουκλοθέατρο με τα πόδια)
Διάρκεια: 40’
Για όλες τις ηλικίες
Χωρίς λόγια

Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι έτσι και η Veronica Gonzalez έχει 2 πόδια … αλλά τα πόδια της είναι ιδιαίτερα: μπορούν να μεταμορφωθούν σε απίστευτους χαρακτήρες από μόνα τους, κάθε φορά που τα σηκώνει προς στον ουρανό. Αυτές οι ‘’σωματικές’’ κούκλες κινούνται στο ρυθμό της μουσικής και ερμηνεύουν ιστορίες γεμάτες φαντασία, ποίηση και χιούμορ. Αυτή η παράσταση έχει ενθουσιάσει θεατές από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Σιγκαπούρη, τη Βραζιλία, την Νότια Κορέα και …σίγουρα θα σας ξετρελάνει κι εσάς!
Χρησιμοποιώντας τα χέρια και τα πόδια της αλλά ποτέ το κεφάλι της, η Veronica Gonzalez δημιουργεί και χειρίζεται κούκλες χρησιμοποιώντας κάθε μέρος του σώματός της. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτή η πολύπλοκη παράσταση παίζεται εξ ολοκλήρου μόνο από μια γυναίκα. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά για να παρατηρήσετε ότι το πρόσωπο της κάθε κούκλας είναι στην ουσία η πατούσα του ποδιού της!
Η ιστορία διαδραματίζεται με τόσο εκφραστικούς χαρακτήρες που γρήγορα καταφέρνει να κλέψει γρήγορα την προσοχή σας και να σας παρασύρει σε μια μοναδική αίσθηση σαν να παρακολουθείτε κινούμενα σχέδια. Ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος σε αυτή τη συγκινητική παράσταση κουκλοθέατρου που υπερβαίνει τα εμπόδια της γλώσσας και το απολαμβάνουν θεατές ανά τον κόσμο όλο.

Veronica Gonzalez. Γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Ζει στην Ιταλία από το 2000 και γυρίζει όλο τον κόσμο παίζοντας παραστάσεις κουκλοθέατρου.
Όταν ήταν 15 χρονών συνεργάστηκε για πρώτη φορά με μια επαγγελματική ομάδα Θεάτρου στο Μπουένος Άιρες και από κει και πέρα ακολούθησε καλλιτεχνική καριέρα σπουδάζοντας μουσική και υποκριτική. Στην Ιταλία, γνώρισε την Λάουρα Κίμπελ, την οποία και ακολούθησε στα ‘’βήματά’’ της, και έγινε η μοναδική μαθήτριά της που δημιουργεί ιστορίες παντομίμας με τα πόδια και τις πατούσες.

‘’Το σποράκι’’ – 11:45
Θίασος ΝΙΣΤΑ
Παράσταση δρόμου με μάσκες
Διάρκεια: 30’
Για όλες τις ηλικίες
Χωρίς λόγια
Τι μπορεί να συμβεί όταν δύο παιδιά βρουν ένα σποράκι και τραβώντας το, το κόβουν στη μέση;
(Παντομίμα με μάσκες και μουσική)

‘’Ο κύκλος με την κούκλα’’ – 12:20
Θίασος Κούκλας Redicolo
Κουκλοθέατρο – παράσταση με γιγαντόκουκλες
Διάρκεια: 45’
Για όλες τις ηλικίες
Ελληνικά
Βασισμένο στο κλασικό αριστούργημα ‘’’Ο κύκλος με την κιμωλία’’, το έργο φέρνει, με
απλότητα και ευαισθησία, τα σημαντικά ζητήματα της ιδιοκτησίας και της δικαιοσύνης στον
κόσμο των παιδιών. Ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, η Λολίτα, καταστρέφει την κούκλα της και την πετάει. Ένα άλλο φτωχότερο κορίτσι, η Πάκα, τη βρίσκει, την φτιάχνει και την κάνει δική της. Όμως, η Λολίτα εμφανίζεται και τη θέλει πίσω! Ποια από τις δύο είναι δίκαιο να κρατήσει την κούκλα; Με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών και τη βοήθεια κουκλών και ηθοποιών, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο δύσκολο αυτό ερώτημα και να δώσουμε τη «σολομώντεια λύση».
Συγγραφέας: Αλφόνσο Σάστρε
Σκηνοθεσία, πρωτότυπη μουσική, κατασκευές, εμψύχωση: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος.

Θέατρο Κούκλας Redicolo
Το Θέατρο Κούκλας Redicolo δημιουργεί από το 2011 παραστάσεις σύγχρονου
κουκλοθεάτρου που συνδυάζουν την παιδαγωγική δύναμη της κούκλας με την καλλιτεχνική
της αξία σαν θεατρικό εργαλείο. Είναι μία από τις πιο δραστήριες ομάδες κουκλοθεάτρου στη Θεσσαλονίκη, παίζοντας γύρω στις 100 παραστάσεις κάθε χρόνο, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Στις παραστάσεις του, είναι χαρακτηριστικές οι κούκλες σε ανθρώπινο ή μεγαλύτερο μέγεθος, που συνυπάρχουν με τους ανθρώπους επί σκηνής. Οι κουκλοπαίκτες είναι ορατοί στο κοινό και συμμετέχουν στην παράσταση ως μουσικοί ή αφηγητές. Οι κούκλες κινούνται ελεύθερα στη σκηνή, αλληλεπιδρούν με τους κουκλοπαίκτες και προσκαλούν τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στη θεατρική διαδικασία.

‘’Il teatrino di piedi’’ – 19:00
Veronica Gonzalez
Ποδοθέατρο (κουκλοθέατρο με τα πόδια)
Διάρκεια: 45’
Για όλες τις ηλικίες
Χωρίς λόγια
Η Veronica Gonzalez παρουσιάζει ‘’Το Θέατρο των Μικρών Ποδιών’’, μια υπέροχη παράσταση με αστείες φιγούρες που γεννιούνται από διάφορα και συνήθως αχρησιμοποίητα μέρη του σώματος. Αυτές οι φιγούρες που είναι φτιαγμένες από σάρκα και οστά, αγαπούν, κλαίνε και δημιουργούν ποίηση.

‘’Ο Καραγκιόζης κουνιέρης’’ – 20:00
Θίασος Χρήστος Στανίσης
Ελληνικό Θέατρο Σκιών με τριμελή ορχήστρα με ζωντανή μουσική
Διάρκεια: 50’
Για όλες τις ηλικίες
Ελληνικά
Μετά από τη βοήθεια του αξιωματικού του Πασά ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να λειτουργήσει την κούνια στην πλατεία του Σαραγιού και παίρνει μαζί του και τον Καραγκιόζη όπου αναλαμβάνει να κουνάει τους πελάτες που θα φέρνει ο Χατζηαβάτης.
Όμως οι πελάτες δεν είναι όλοι τόσο καλοί, έχουν και τις παραξενιές τους…
Πως θα τα πάει ο Καραγκιόζης;

Κυριακή 27 Ιουνίου – Πλατεία Ειρήνης
‘’ΤΙΚ- ΝΙΚ ΣΟΟΥ – 11:00
Κουκλοθέατρο – παράσταση με mupets
Διάρκεια: 35’
Για όλες τις ηλικίες
Ελληνικά
Μια αστεία γιορτινή παράσταση με παραμύθια, μαγικά και πολλά ευτράπελα. Με τον αγαπημένο παρουσιαστή τους τον Σωτήρη οι μικροί θεατές θα απολαύσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα με μεγάλες κούκλες μάπετ. Οι κούκλες θα καταφέρουν όχι μόνο να παίξουν στις ιστορίες αλλά και να διασκεδάσουν τα παιδιά με τα μαγικά και αστεία κόλπα τους.

ΤΙΚ ΝΙΚ ΣΟΟΥ
Το Ιανουάριο του 2005 δημιουργήθηκε στην Καβάλα το Εργαστήρι Κουκλοθέατρου ” ΤΙΚ – ΝΙΚ ” από την Αγκαμαλιάν Οφέλια, που σπούδασε το κουκλοθέατρο στην Αρμενία. Όλες οι παραστάσεις είναι κατάλληλες και για παιδιά και για μεγάλους, παίζονται σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Από το 2014 λειτουργεί μέσα από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ”. Το κουκλοθέατρο έχει πάρει μέρος στα διάφορα φεστιβάλ εσωτερικού και εξωτερικού στο Βέλγιο, σε Κιλκίς, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Puppetry Snax στο Λονδίνο κλπ. Επίσης, το Κουκλοθέατρο ” ΤΙΚ – ΝΙΚ ”οργανώνει ελεύθερες εκδηλώσεις στα φιλανθρωπικά ιδρύματα και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

‘’Καροτοπάντζαρο’’ – 11:45
Θίασος Ιωάννα Μαμαμούκα
Θέατρο με αντικείμενα
Διάρκεια: 45’
Για όλες τις ηλικίες
Ελληνικά
Μαγικά λόγια για μια παράσταση….χωρίς λόγια! Όπου ένας κλόουν- μάγειρας προσπαθεί να μαγειρέψει λαχανικά με άκρως θεαματικούς τρόπους: τσίρκο, χορός, θέατρο, όπερα, πολεμικές τέχνες, όλα επιστρατεύονται από τον ίδιο και από τους συνεργάτες του, τα κουζινικά! Όμως τα λαχανικά Επαναστατούν με την προτροπή και τη βοήθεια του κουκλοπαίκτη – επαναστάτη και τα ‘’μαγειρέματα’’ ανατρέπονται με την ενεργή συμμετοχή των θεατών. Ταχυδακτυλουργίες, τελετές, ζωντάνεμα των λαχανικών, συντελούν στην ευτυχή και αισιόδοξη έκβαση της ιστορίας μας.
Το έργο απευθύνεται σε ευρύ κοινό που περιλαμβάνει και τις πολύ νεαρές (προσχολικές ηλικίες) καθώς και κοινό που δεν μιλάει ελληνικά.
Οι θεατρικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι κλόουν, μιμική, κουκλοθέατρο.

Ιωάννα Μαμακούκα. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ και Θεατρολογία στο Paris III Sorbonne Nouvelle στη Γαλλία. Δίδαξε και διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά και ενήλικες στη Γαλλία και στην Ελλάδα.
Παραστάσεις της παίζονται σε Θέατρα ,σχολεία, διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάζεται τακτικά με την Θεατρική εταιρεία ΑΝGELUS NOVUS και τον σκηνοθέτη Δαμιανό Κωνσταντινίδη. Έχει πάρει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Κιλκίς με τις περισσότερες από τις παραστάσεις της για νεανικό κοινό.

‘’Τα παραμύθια στις βαλίτσες’’ – 12:30
Θίασος HOMUS POCUS
Κουκλοθέατρο
Διάρκεια: 45’
Για όλες τις ηλικίες 4+
Ελληνικά
Δυο ταξιδιώτες εγκλωβίζονται στο σταθμό των τρένων. Οι βαλίτσες τους ανοίγουν και τα παραμύθια ζωντανεύουν. Πρόκειται για αφήγηση παραμυθιών με χρήση αντικειμένων, κουκλών κουκλοθεάτρου και πολλών εκπλήξεων. Οι αφηγητές μεταμφιέζονται και μπαίνουν στα παραμύθια, οι θεατές συμμετέχουν και όλα τελειώνουν με μια παράξενη βροχή. Οι Hocus Pocus ξεφεύγουν για πρώτη φορά από το Μαύρο Θέατρο και παρουσιάζουν μια παράσταση για όσους αγαπούν τα παραμύθια ανακατεύοντας πολλές τεχνικές. Τα παραμύθια παρουσιάζουν οι Θεοδοσία Τουρτόγλου και Βαγγελιώ Σταμάτη με την πολύτιμη βοήθεια της Ναυσικάς Κατσικέα στη μουσική.

HOCUS POCUS
Ο θίασος Hocus Pocus δημιουργήθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη ως εθελοντική ομάδα της ΧΑΝΘ. Μέχρι το 2011 ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με το Μαύρο Θέατρο δίνοντας παραστάσεις σε Φεστιβάλ (Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Δήμου Κιλκίς, Γιορτές της Γης στη ΒλάστηΚοζάνης κτλ) συμμετείχε σε εκθέσεις κουκλοθεατρικής κούκλας, συναντήσεις κουκλοπαικτών και έδωσε παραστάσεις σε σχολεία της πόλης και της επαρχίας.
Από το 2011 και μετά ασχολήθηκε με άλλες μορφές κουκλοθεάτρου συνδυάζοντας κούκλες μάσκες και αφήγηση στις νέες παραστάσεις της. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε σε επιμορφώσεις εκπαιδευτικών στην τεχνική του Μαύρου Θεάτρου, που διοργανώθηκαν από τις ΠρωτοβάθμιεςΔιευθύνσεις Εκπαίδευσης. Επίσης έχει πάρει μέρος σε διάφορα συνέδρια( Τέχνη και Εκπαίδευση) με εργαστήρια Μαύρου Θεάτρου.

‘’Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά’’ – 13:15
Θίασος GYPSY MOTH
Διάρκεια: 30 λεπτά
Γλώσσα: Ελληνικά
Ηλικίες: 4+
Τεχνική: Αντικείμενα, κούκλα άμεσου χειρισμού
Δυο περιπλανώμενες τσιγγάνες απλώνουν την μπουγάδα τους σε ένα σκοινί.
Μια κάμπια που βρέθηκε μπλεγμένη στο μαντίλι της μιας, ξεκινάει το δικό της ταξίδι στον μικρόκοσμο των απλωμένων ρούχων, ψάχνοντας να βρει μια φωλιά.
Ποιος μένει μέσα στις τσέπες της φούστας; Ποιος κατοικεί στο κοριτσίστικο φορεματάκι; Κατά το ρούχο και ο κάτοικος! ‘
‘’Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά’’ είναι ένα μικρό ταξίδι για παιδάκια και μεγάλους!

GYPSY MOTH
Η ομάδα κουκλοθεάτρου ”Gypsy Moth” (Πετρίνα Βάσσου, Αλεξάνδρα Ιορδανίδου) ξεκίνησε το δικό της ταξίδι από το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών.
Πρώτη τους δουλειά είναι η κουκλοθεατρική παράσταση ¨Σελανα¨ (κούκλα άμεσου χειρισμού και χρήση μάσκας) για ενήλικο κοινό με την οποία πήραν μέρος στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας” στο Κιλκίς στην 5η συνάντηση νέων Ελλήνων κουκλοπαικτών όπου και διακρίθηκαν.
Ο ”γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά” (αντικείμενα, κούκλα άμεσου χειρισμού, θεατρική δράση) είναι η πρώτη τους παιδική παράσταση με την οποία πήραν μέρος στην 6η συνάντηση νέων Ελλήνων κουκλοπαικτών, στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Κιλκίς τον Οκτώβριο του 2014 όπου και διακρίθηκαν.
Η ομάδα παρουσιάζει τις δουλειές της, σε φεστιβάλ, πολιτιστικά κέντρα, σχολεία, κατασκηνώσεις και σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους.

Προηγούμενο άρθροΠάνω από 79 εκατομμύρια ευρώ για πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών σε δάση
Επόμενο άρθρο«ΛυΡιΚόΣ ΝόΤοΣ» με μουσικές δίπλα στα κύματα σε Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμο