Ο Δήμος Πατρέων γνωστοποίησε την πρόθεσή του να τοποθετήσει κίτρινους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία της πόλης και ήδη ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός από αυτά, στα οποία και θα γίνει η διαδικτυακή ενημέρωση.
Η συμμετοχή των σχολείων και των μαθητών είναι καθοριστική για την επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού, δήλωσε ο κ. Ασπράγκαθος, επισημαίνοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια και ενημέρωση ώστε να γίνει μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας η συγκέντρωση του έντυπου υλικού στους κίτρινους κάδους.
«Με την ανακύκλωση του έντυπου χαρτιού, εξοικονομούμε πρώτες ύλες, προστατεύουμε το περιβάλλον και περιορίζουμε τον όγκο των απορριμμάτων.
Για να γίνει δυνατή η αξιοποίηση του χαρτιού θα πρέπει να συγκεντρώνεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα υλικά ανακύκλωσης και να μεταφέρεται στους κάδους με κίτρινο καπάκι έχοντας τις λιγότερες δυνατές φθορές.
Η τοποθέτηση κάδων για το έντυπο χαρτί αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού του Δήμου Πατρέων για την ενίσχυση της Ανακύκλωσης, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.