Άλλες εποχές , μακρινές πλέον είναι η αλήθεια ,τέτοιες ημέρες και τι δεν θα έδιναν να είχαν μαζί του μια φευγαλέα έστω συνάντηση , πολύ δε περισσότερο να φωτογραφηθούν κιόλας. Και στη συνέχεια να επικοινωνήσουν αυτή την «πίστη» τους στους απανταχού δικούς τους ψηφοφόρους και οπαδούς του κόμματος τους.
Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην αρχηγό τη ΝΔ, Κώστα Καραμανλή ,παντοδύναμο αρχηγό της «γαλάζιας» παράταξης από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως και το μοιραίο 2009.
Τον οποίο, τέτοιες άγιες ημέρες αλλά και τις υπόλοιπες « θνητές» του χρόνου , έχουν παντελώς λησμονήσει κορυφαία σήμερα «γαλάζια» αυτοδιοικητικά στελέχη, στον οποίο οφείλουν τα πάντα για τη μέχρι τώρα πορεία τους.
Εξαίρεση στον κανόνα αυτό , η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων , Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου , η οποία επισκέφθηκε τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του , στην Αθήνα , του ευχήθηκε για το ΠΑΣΧΑ και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις μαζί τους για τα θέματα της Ελληνικής επικαιρότητας και κυρίως τα θέματα της διεθνούς πολιτικής όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, οι γαλλικές εκλογές τα οποία έχουν αντίκτυπο στην χώρα μας.

Ο Κώστας Καραμανλής ενημερώθηκε επίσης από την Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για την κατάσταση που επικρατεί στα Ιόνια νησιά, ως προς τις βάσεις που τίθενται για τα έργα που αναβαθμίζουν τις υποδομές, την πολιτική προστασία, την καθημερινότητα, τα μνημεία πολιτισμού και την τουριστική βιομηχανία με μεγάλες και μικρές επενδύσεις. Και όπως στη σχετική ανακοίνωση της υπογραμμίζει και παραδέχεται δίχως κομπλεξ , όπως άλλοι συνάδελφοι , ο πρώην πρωθυπουργός ήταν εκείνος που « πάντα την ενθάρρυνε και την στήριξε σε κάθε βήμα της πορείας της». Επίσης της ευχήθηκε καλή δυναμική συνέχεια, για το καλό των νησιών του Ιονίου.