Αυτό που έπραξαν ακόμη και δήμαρχοι τους αποκαλούν δεξιούς, αρνήθηκε , ο δήμαρχος Νικαίας – Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης , στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .
Ο κ. Ιωακειμίδης , ΚΚΕ εσωτερικού , από τα νεανικά του χρόνια , πρωτοστατούσε μέχρι το περιβόητο « Δημοψήφισμα» στον « αντιμνημονιακό» αγώνα ενώ μετά τις εκλογές του 2019 διεκδίκησε ανεπιτυχώς να γίνει ο ηγέτης της ελληνικής αυτοδιοίκησης και τώρα είναι επικεφαλής της παράταξης « Νέα Αυτοδιοίκηση» στο ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Στην πρόσφατη λοιπόν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του , ο « αριστερός» αυτός δήμαρχος , αντιτάχθηκε με σφοδρότητα στην πρόταση παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την απόλυση του Κώστα Καταραχιά, επικουρικού γιατρού και Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ο «Άγιος Σάββας».
Με το πρόσχημα ότι δεν είναι « αυτοδιοικητικό» θέμα , ο κ. Ιωακειμίδης , αντιτάχθηκε σθεναρά και τελικά εμπόδισε όχι μόνο την έκδοση ψηφίσματος που ζητούσαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά ακόμη και απλή συζήτηση του θέματος.
Αντίθετα, προ ολίγων εβδομάδων , δεν είχε καμία αντίρρηση να διεξαχθεί συζήτηση και να εκδοθεί ψήφισμα για το …Ναγκόρνο Καραμπάχ. Προφανώς με τη δική του « αριστερή» λογική το θέμα αυτό ήταν …αυτοδιοικητικό.
Το οξύμωρο στην υπόθεση είναι και η στάση που τήρησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, στελέχη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της παράταξης του.
Ενώ σ΄ άλλους δήμους οι « σύντροφοι» τους για το θέμα αυτό τα « δίνουν όλα» , απαιτώντας συζητήσεις και ψηφίσματα , καταγγέλλοντας με πύρινους λόγους την κυβέρνηση ως « νεοφιλεύθερη» , « αντεργατική” κλπ , στη Νίκαια … τσιμουδιά.
Αχ αυτό το governo , είτε είναι κράτος, είτε δήμος. Πόσο « δικαιώνεται» ο αείμνηστος επιχειρηματίας Μποδοσάκης για τη περίφημη σχετική του ρήση από τότε .