Κόλαφος για τη Δημοτική Αρχή Κορυδαλλού και ντροπή για όλη την Αυτοδιοίκηση της χώρας , είναι όσα αποκαλύπτει και καταγγέλλει , ο επικεφαλής της παράταξης , « Μαζί για τον Κορυδαλλό», Νίκος Κατσούλης.
Καταγγέλλει συγκεκριμένα ο κ. Κατσούλης σ΄επιστολή του , προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού , την οποία θεωρεί και καθιστά εξίσου συνυπεύθυνη για όλα αυτά και την καλεί να παραιτηθεί ,αν αδυνατεί να ανταποκριθεί στο θεσμικό ρόλο της.

Η επιστολή


Θέμα:« Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου»
Κύρια Πρόεδρε,
Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας θυμίσω το σύνολο σοβαρών εμποδίων που έχει βάλει η διοίκηση και η προεδρία σας στη στοιχειώδη λειτουργία της αντιπολίτευσης και την ενημέρωση των πολιτών.
• Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ούτε αναμεταδίδονται ζωντανά, ούτε δημοσιεύονται, παρά την αγορά σχετικού εξοπλισμού, παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής και σε αντίθεση με το κεκτημένο της πλειοψηφίας των γειτονικών δήμων.
• Ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου είναι παρωχημένος, άλλοτε εφαρμόζεται κατά γράμμα και άλλοτε αγνοείται πλήρως.
• Πολλές από τις Επιτροπές, όπου θα έπρεπε να γίνεται ο διάλογος για σημαντικά θέματα δεν λειτουργούν, επειδή οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι δεν τις συγκαλούν π.χ. Περιβάλλον, Σχιστό, Φύλακες, κ.ά.
• Ο Δήμαρχος για πρώτη φορά δεν έδωσε γραφεία στις παρατάξεις. Επίσης είναι ο μοναδικός στην περιοχή με αυτή την συμπεριφορά.
• Οι Επιτροπές που λειτουργούν υποχρεωτικά εκ του νόμου, όπως Ποιότητας Ζωής, Οικονομική, συνεδριάζουν ώρες απαγορευτικές για τους εργαζόμενους, που είναι στην πλειοψηφία τους, μέλη από την αντιπολίτευση.
• Πολυσέλιδα θέματα όπως αναμορφώσεις, επιχειρησιακά σχέδια, συμβάσεις, μελέτες, έρχονται τελευταία στιγμή, υποτιμώντας τη σημασία του γόνιμου διαλόγου.
• Οι απαντήσεις στις γραπτές ερωτήσεις μας δεν φτάνουν ποτέ ή είναι εκτός θέματος.
• Για όλες τις παρατάξεις δίνεται συνολικά μόνο μία ώρα ανά Δημοτικό Συμβούλιο για ερωτήσεις και απαντήσεις (περίπου ανά μήνα), μέσα στην οποία πρέπει να καλυφθούν όλα τα τρέχοντα θέματα του Δήμου.
• Συνεχίζουμε να κάνουμε συνεδριάσεις με τηλεδιασκέψεις, υπονομεύοντας τον ζωντανό διάλογο, καλυμμένοι πίσω από την πανδημία, ενώ στέλνουμε τους μαθητές μας για μάθημα σε πολύ μικρότερες αίθουσες.
Όλα τα παραπάνω είχαν αναφερθεί από τις δημοτικές παρατάξεις στη συνάντηση των επικεφαλής που είχε συγκληθεί, με πρωτοβουλία του «μαζί», στις 17/6/21 και έχουν κρατηθεί σχετικά πρακτικά.
Επιπλέον σας επισυνάπτω και έξι (6) επιστολές προς τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και στον Δήμαρχο, για τις οποίες έχει παρέλθει προ πολλού το νόμιμο περιθώριο για να απαντηθούν.
Στο παρελθόν, μέλη της σημερινής διοίκηση του Δήμου, ζητούσαν ως αντιπολίτευση, εισαγγελικές παραγγελίες για να λάβουν στοιχεία από τα μέλη της παρελθούσας διοίκησης του Δήμου με τα οποία σήμερα συνδιοικούν.
Προτείνω, να φύγουμε για πάντα από την λογική αυτή και αν δεν υπάρχει δόλος να αποκρύπτονται στοιχεία, η διοίκηση του Δήμου να επιτρέψει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια να λειτουργήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού.
Ζητάμε:
• Την επίλυση όλων των θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας
• Την παρέμβασή σας για την επίλυση των υπολοίπων
• Την άμεση παύση όλων των τηλεδιασκέψεων σε δημοτικά συμβούλια και επιτροπές
• Την άμεση αποστολή ψηφίσματος προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την βελτίωση της εγκύκλιου 56 όπου επιτρέπει τη δια ζώσης συνεδρίαση αλλά περιορισμούς που δεν εφαρμόζει ούτε η Βουλή των Ελλήνων.
Αν για τους δικούς σας σεβαστούς λόγους δεν μπορείτε να επαναφέρετε την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προτείνουμε να κάνετε αυτό που θα έκανε κάθε δημοκρατικός πολίτης που σέβεται τον θεσμικό του ρόλο.

Για το « μαζί » για τον Κορυδαλλό

Ο Επικεφαλής
Νίκος Κατσούλης

Προηγούμενο άρθροΚ. Ιγνατιάδου*: Να ενδυναμώσουμε τις προσπάθειες μας για το περιβάλλον
Επόμενο άρθροΕγκρίνει απαλλοτριώσεις για έργα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου