Απίθανες καταστάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταγγέλλει ο πρώην περιφερειάρχης , Πέτρος Τατούλης και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας με την παράταξη « Νέα Πελοπόννησος»
Συγκεκριμένα , ο κ. Τατούλης καταγγέλλει ότι ο νυν περιφερειάρχης , κ. Νίκας , « ομολόγησε με κυνικό τρόπο στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συνεδρίου στις 5 Μαρτίου 2021, σχετικά με τη μεταφορά μαθητών ΑΜΕΑ, ότι αρνήθηκε να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που είχε ληφθεί στις 25 Ιανουαρίου 2021 (ΑΔΑ: ΩΚ9Ι7Λ1-ΔΘ5), βάσει της οποίας οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα έπρεπε άμεσα να τροποποιήσουν όλες τις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών ΑΜΕΑ με ταξί που μεταφέρονταν (3) και (4) παιδιά ΑΜΕΑ στο ίδιο ταξί».
Σύμφωνα με την καταγγελία του πρώην περιφερειάρχη , ο κ. Νίκας « απαξιώνοντας ακόμα και τα μέλη της παράταξης του που είχαν ψηφίσει τη συγκεκριμένη απόφαση, … άλλαξε γνώμη και κάνοντας για ακόμα μια φορά «κωλοτούμπα», αποφάσισε πώς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με συνθήκες Covid-19 είναι νόμιμο να μεταφέρονται (3) και (4) παιδιά AMEA με ένα ταξί!!!»
Η παράταξη « Νέα Πελοπόννησος» καταγγέλλει «τον κ.Περιφερειάρχη για την ανάλγητη και επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά του». Και δηλώνει ότι « θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέτρα και θα απευθυνθεί σε όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές προκειμένου να σταματήσει αυτή η πολιτική «παράνοια» που επικρατεί στην Πελοπόννησο» .
Επίσης καταγγέλλει και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου , Μανώλη Σκαντζό , που « για μία ακόμη φορά…ξαναχτύπησε!!!», όπως γράφει.
Συγκεκριμένα τον κατηγορεί ότι « με το γνωστό εκνευρισμό του και εξαπολύοντας κραυγές επιτέθηκε φραστικά με αήθη τρόπο στην Περιφερειακή Σύμβουλο της Π.Ε. Αρκαδίας και παιδίατρο κα.Κλημεντίνη (Κλειώ) Κορώνη-Παπαντωνίου.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο κ.Πρόεδρος επιτέθηκε προσωπικά στην κα. Κορώνη-Παπαντωνίου με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, προσπαθώντας παράλληλα να την εμποδίσει να εκτελέσει το νόμιμο δικαίωμα της να ψηφίσει, έχοντας κλειστά για ακόμη μία φορά τα μικρόφωνα, παραβιάζοντας κάθε έννοια Δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Όταν ο επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» κ.Πέτρος Τατούλης κατέθεσε ένσταση την ώρα της ψηφοφορίας και ζήτησε την επανάληψη της, ο κ.Πρόεδρος …έκρινε μόνος του (!) ότι …η ένσταση απορρίπτεται!!!
«Η παράταξη μας θα προσφύγει για την ακύρωση της συγκεκριμένης κάλπικης ψηφοφορίας, ζητώντας παράλληλα να επιβληθούν όλες οι εκ του Νόμου προβλεπόμενες συνέπειες στον καθολικά υπεύθυνο για την παραβίαση των κανόνων λειτουργίας του Συλλογικού Οργάνου», τονίζει η « Νέα Πελοπόννησος».