Τους βασικούς άξονες και τις προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών για το επόμενο χρονικό διάστημα παρουσίασε ο υπουργός, Θοδωρής Λιβάνιος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2025.
Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για έναν προϋπολογισμό που υπηρετεί και συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας, την ανάπτυξη και τη στήριξη όλων όσων έχουν ανάγκη.
«Στο Υπουργείο Εσωτερικών εργαζόμαστε όλοι μαζί, προκειμένου να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών, δημιουργώντας ένα καλύτερο Δημόσιο, μία ισχυρότερη Αυτοδιοίκηση, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και διασφαλίζοντας σταθερά το υψηλότερο επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβάνιος.
Αναφερόμενος στη Δημόσια Διοίκηση, ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι κύριος στόχος είναι η επιτάχυνση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, σε συνέχεια του σχετικού νομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο.
Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Λιβάνιος, εντός του Φεβρουαρίου του 2025 θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ νέα προκήρυξη για την κάλυψη θέσεων στο Δημόσιο, όπου δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αποκλειστικά όσοι υποψήφιοι του γραπτού διαγωνισμού του 2023 πέρασαν την προβλεπόμενη βάση. Γνωστοποίησε δε ότι ο νέος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, για τις θέσεις που θα εγκριθούν για το 2026 και μετά, θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, αποσκοπώντας στην ταχύτερη έκδοση αποτελεσμάτων και στην καλύτερη αξιολόγηση των υποψηφίων.
Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες προετοιμάζεται ακόμα ένας νέος διαγωνισμός -με σειρά προτεραιότητας- για τους υποψηφίους ΔΕ και ΥΕ, με σκοπό να στελεχωθούν κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες όπως είναι ο τομέας καθαριότητας στους Δήμους (αποκομιδή απορριμμάτων κ.ά.).