Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Πρότυπου Πάρκου Αναψυχής στην Αγ. Αθανασίου (παλαιό αμαξοστάσιο) στο Μαρούσι. Το έργο το οποίο είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας του ολοκληρώθηκε από τη νέα δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σμυρνή, των Αντιδημάρχων Ευάγγελου Κάββαλου, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, Κωνσταντίνου Ρώτα, Γιάννη Νικολαράκου, Ρένας Χαλιώτη, της Γραμ. Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Βουρλάκη, του Προέδρου της ΚΕΔΑ Νίκου Πέππα, του Προέδρου ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρου Κόνιαρη, του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Παναγιώτη Σαγρή, της Εντεταλμένης συμβούλου Τουριστικής Ανάπτυξης Φανής Λέκκα, της Δημοτικής Συμβούλου Μάντυ Ρώτα, του Συλλόγου Σωρού και Λάκκας Κόττου Αθανάσιου Νησιώτη, του Μέλους του ΔΣ του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και της επιτροπής Ισότητας Κατερίνας Σκιντζού, της Αντιπροέδρου του Συλλόγου Πελοποννησίων Βάλιας Χριστακοπούλου, της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Σωρού και Λάκκας Κόττου και εκπροσώπου της ΤΟ ΝΔ Γυναικών Αμαρουσίου Ανδρομάχης Τσουκαλά καθώς και το μέλος του Συλλόγου Νικόλ Καμζέλα, της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου – Μίκης Θεοδωράκης Φωτεινής Κοσκόρου, στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και κατοίκων της περιοχής.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων δήλωσε:
«Είμαστε χαρούμενοι που ένα έργο που σχεδιάσαμε ως Δημοτική Αρχή, επί ημερών του Θ. Αμπατζόγλου, ολοκληρώνεται σήμερα και παραδίδεται στους πολίτες. Η μεγαλύτερη επιβράβευση για έναν αιρετό είναι όταν βλέπει σημαντικά έργα υποδομών που ξεκίνησαν επί θητείας του να ολοκληρώνονται και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ήταν ένας χώρος γεμάτος λάσπη και σήμερα είναι ένα πρότυπο πάρκο αναψυχής. Επόμενος στόχος μας είναι μέσα σε 2-3 μήνες από σήμερα να ολοκληρώσουμε τις μελετητικές εργασίες του Ρέματος Σαπφούς για να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση. Η Περιφέρεια Αττικής και εγώ προσωπικά είμαστε στο πλευρό του Αμαρουσίου και έχουμε αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο και τις υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να πραγματοποιηθούν επιπλέον σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν τη ποιότητα ζωής των πολιτών. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών και τους συνεργάτες του δημάρχου, οι οποίοι με άοκνο τρόπο συμβάλλουν στην προσπάθεια που διαχρονικά καταβάλλεται ώστε να μεταβούμε σε μια νέα εποχή στο Μαρούσι και συνολικά στην Αττική.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Παραδίδουμε ένα έργο που αναβαθμίζει και δίνει ταυτότητα στην περιοχή του Σωρού και της Κοκκινιάς. Το έργο μελετήθηκε και σχεδιάστηκε επί ημερών Γ. Πατούλη, κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε από τη δική μας Δημοτική Αρχή και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να το παραδώσουμε στους πολίτες. Είναι μία σύγχρονη πλατεία που πληροί όλες τις προδιαγραφές για να είναι ασφαλής, φιλόξενη και ευχάριστη για τους κατοίκους των γύρω περιοχών. Δεν αρκεστήκαμε όμως μόνο σε αυτό το έργο. Η Κονίτσης και άλλοι παρακείμενοι δρόμοι, είναι πλέον πλήρως ανακατασκευασμένοι και θα συνεχίσουμε με σημειακές παρεμβάσεις στην περιοχή. Παράλληλα παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην Περιφέρεια, προκειμένου η διευθέτηση του Ρέματος Σαπφούς να δημοπρατηθεί από τις υπηρεσίες της, εντός του 2021. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι τα ρέματα καθαρίζονται συστηματικά από την Περιφέρεια ενόψει των βροχοπτώσεων. Τέλος η μελέτη ανάπλασης της περιοχής Σωρού και Μεσογείων ευελπιστούμε να ενταχθεί και αυτή στο πρόγραμμα των τεχνικών έργων της Περιφέρειας. Θα είναι ένα έργο πνοής, δεδομένης και της υπερτοπικής χρήσης».