Home Δήμοι Νέο κοινόχρηστο χώρο απέκτησε το Ίλιον

Νέο κοινόχρηστο χώρο απέκτησε το Ίλιον


Έναν όμορφο, κοινόχρηστο χώρο με περισσότερο φως, πράσινο και δέντρα διαμόρφωσε και παρέδωσε στους κατοίκους της Παλατιανής, ο Δήμος Ιλίου. Πρόκειται για χώρο στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Καππαδοκίας, Αγίας Ελένης, Πορφυρογέννητου και Πορφύρας, ο οποίος ανακατασκευάστηκε με ίδιους πόρους και τεχνικά μέσα, προκειμένου να συνεισφέρει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, κατόπιν διαβούλευσης μαζί τους.
Τη μελέτη της διαμόρφωσης εκπόνησε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, ενώ σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου και την Τεχνική Υπηρεσία, δημιουργήθηκε μια όμορφη πλατεία που προσφέρει ψυχική ανάταση, ξεκούραση και ηρεμία στους επισκέπτες, αλλά και χώρο για παιχνίδι των παιδιών, με περιβαλλοντικούς όρους, εμπλουτισμό με νέα δένδρα και ράμπες για ομαλή πρόσβαση των επισκεπτών.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, «προχωράμε σε αισθητικές, περιβαλλοντικές και τεχνικές παρεμβάσεις σε όλες τις γειτονιές του Ιλίου, με στόχο να ενισχύσουμε το πράσινο, να βελτιώσουμε το μικροκλίμα τους, αλλά και την προσβασιμότητα των κατοίκων. Διευρύνουμε συνεχώς τον δημόσιο χώρο προς όφελος των πεζών, των κατοίκων και των πολιτών, και δίνουμε προτεραιότητα σε συνθήκες που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους. Κάνουμε, με ουσιαστικές κινήσεις, πράξη τη δέσμευσή μας για μια πόλη στην οποία αξίζει να ζούμε».

Exit mobile version