Να κόψει το ρεύμα σε σχολείο του Περάματος επιχείρησε συνεργείο της ΔΕΗ , καταγγέλλει ο δήμαρχος της πόλης , Γιάννης Λαγουδάκης.
Σε δήλωση του , τονίζει ότι « τη στιγμή που το ενεργειακό κόστος των σχολείων, των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει υπερδιπλασιαστεί, χωρίς να έχει τροποποιηθεί η κατανάλωση ρεύματος, το θράσος ορισμένων στελεχών της ΔΕΗ δεν έχει όριο».
Ο δήμαρχος του Περάματος , καλεί κυβέρνηση «εδώ και τώρα να δώσει λύση σε αυτό το μείζον πρόβλημα για τα σχολεία μας και να βάλει στη θέση τους τα διορισμένα από την ίδια στελέχη της ΔΕΗ, που αποφασίζουν -εν μέσω ενεργειακής κρίσης- να κόψουν το ρεύμα στα σχολεία, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τους μισθούς τους», αναφέρει χαρακτηριστικά .
«Είναι επιτακτική ανάγκη», προσθέτει , « να εφαρμοστεί μία ειδική τιμολογιακή πολιτική με την πολιτεία να αναλαμβάνει την ενεργειακή δαπάνη των σχολείων, ώστε να μπορούν να έχουν μια στοιχειώδη λειτουργία».
Πέραν αυτών , ο κ. Λαγουδάκης , ζητεί από την « κυβέρνηση να αυξήσει τις κρατικές χρηματοδοτήσεις των σχολείων μας και να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της σχολικής κοινότητας.Δεν θα ανεχθούμε την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη δημιουργία πολιτών δεύτερης κατηγορίας.Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι ένα προϊόν για λίγους», υπογραμμίζει.

Προηγούμενο άρθροΝήπια έφτιαξαν αντίγραφα μνημείων της Θεσσαλονίκης από ανακυκλώσιμα υλικά
Επόμενο άρθροΤαίζει κάθε είδος εργολάβο η υποστελέχωση του δήμου Αθηναίων , καταγγέλλει ο Σοφιανός