Στη σπουδαιότητα της αναγνώρισης πρόσφατα της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ,αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζοντας παράλληλα την προσδοκία “η νίκη των Αρμενίων να αποτελέσει εφαλτήριο για τις δικές μας προσπάθειες”.
“Η 24η Απριλίου είναι η μέρα μνήμης ενός λαού που εξοντώθηκε σε μια από τις πρώτες γενοκτονίες του 20ου αιώνα. Εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη των προσφύγων, οφείλουμε να κρατούμε τη μνήμη ζωντανή. Μας θυμίζει πολλά η λέξη Γενοκτονία. Αυτός ο πόνος μας αγγίζει πολύ οδυνηρά. Θα πρέπει να τιμήσουμε με νίκες και άλλες γενοκτονίες που έπληξαν την πόλη μας και δικούς μας συγγενείς. Δεν θα ξεχάσουμε τους Εβραίους, τους Πόντιους, τους Μικρασιάτες”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ζέρβας.
“Η δικαίωση των Αρμενίων μας δίνει δύναμη”, πρόσθεσε, τονίζοντας: “Ας αγωνιστούμε μαζί για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Είναι μία ιστορική και πολιτική περίοδος κατά την οποία όλοι μας –πολιτεία, κοινωνία των πολιτών, ποντιακές οργανώσεις, όλοι οι Έλληνες- θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο αγώνας αυτός είναι διαρκής μέχρι την τελική δικαίωση”.

Προηγούμενο άρθροΠαντελώς ανίκανη η τωρινή διοίκηση της ΕΕΤΑΑ
Επόμενο άρθρο«Αγκαλιά» με τους αρουραίους άφησαν τους σεισμόπληκτους της Λάρισας . Απίστευτες καταγγελίες Λιακούλη