Να πρωταγωνιστήσουν οι δήμαρχοι όλης της χώρας στην καμπάνια εμβολιασμού ώστε « να αντιμετωπισθούν φοβίες, ανησυχίες και ανθρώπινοι προβληματισμοί»,ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην 10η τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε,στην Αττική , διαδικτυακά.
«Όσο πιο αποτελεσματικά και συντονισμένα εφαρμόζονται τα μέτρα του lockdown και στη συνέχεια ο εμβολιασμός τόσο πιο γρήγορα θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από αυτόν τον εφιάλτη», σημείωσε.
Επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τους Δημάρχους να κάνουν τα πάντα «προκειμένου αυτές τις ημέρες να στηριχθούν, πολύ περισσότερο, συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη. Παντού υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να στερούνται ακόμα και τα βασικά», είπε.
Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική συνεισφορά του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και κάλεσε τους Δημάρχους να προχωρήσουν σε πρόσθετες δράσεις, πρωτοβουλίες αγάπης και αλληλεγγύης «για τη στήριξη αυτών των ανθρώπων, γιατί διαφορετικά δεν θα είμαστε μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης, όπως θέλουμε να είμαστε», υπογράμμισε ο υπουργός.