Το διεκδικητικό πλαίσιο, η σύνδεση με τα μαχόμενα κινήματα της πόλης, η ανάδειξη των θεμάτων που θίγουν τους πολίτες, η ανησυχία για τους ανθρώπους που πλήττονται από τη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και η σταθερή εναντίωση στην εφαρμογή συντηρητικής πολιτικής με οδηγούν, όπως και πολλούς αγωνιστές της Αριστεράς να σταθώ στο πλευρό της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου.
Όταν στο πολιτικό επίπεδο έχουν ταυτιστεί με την αυτοδιοικητική ατζέντα του Α. Παχατουρίδη σταδιακά, πέραν της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ (διά στόματος του πρόσφατα παραιτηθέντος Α.Τσίπρα) φρονώ ότι θα πρέπει πέρα από ιδεοληψίες και μικρομεγαλισμούς, να δημιουργηθεί ένας μεγάλος πόλος αγώνα και διεκδίκησης και η διαχρονική πορεία της Λαϊκής Συσπείρωσης περιφρουρεί μία τέτοια επιλογή.
Μαζί λοιπόν με τους πολίτες
– Για μία ανθρώπινη πόλη, φιλική για τους δημότες της
– Για την δημιουργία ενός προστατευτικού δικτύου για την προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων των δημοτών που πλήττονται απο τις πολιτικές των συντηρητικών πολιτικών της ντόπιας αλλά και της ξένης ολιγαρχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
– Για την προστασία των ελεύθερων χώρων , του πράσινου και του Ποικίλου Όρους
– Για την προστασία του Περιστερίου από τα φυσικά φαινόμενα λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων
– Για την απομάκρυνση του ΣΜΑ και των ρυπογόνων εγκαταστάσεων
– Για να αποκτήσουν δικαίωμα στην ποιότητα ζωής και στον πολιτισμό και οι γειτονιές πέρα από την πλατεία Δημαρχείου, το ΄Άλσος και την 1η Δημοτική Παιδική Χαρά.
Η μεγάλη μήτρα των αγώνων, η καθ’ ημάς Αριστερά μπορεί και πρέπει να γίνει αφόρμηση αισιοδοξίας και ελπίδας.

* Νίκος Ζούτσος, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Περιστερίου, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου

Προηγούμενο άρθροΤα έργα για το ρέμα Κόρμπι μπαίνουν σε φάση ολοκλήρωσης
Επόμενο άρθροΔωρεάν θερινός κινηματογράφος σε μαγευτικό περιβάλλον στο Ηράκλειο Αττικής