« Δεν θα περιμένουμε επόμενο θάνατο συμπολίτη μας στις γραμμές του τρένου για να συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο” το θέμα με τις 18 σιδηροδρομικές διαβάσεις και την υπογειοποίηση των γραμμών στην Αθήνα, τόνισε ο επικεφαλής της ” Λαικής Συσπείρωσης , Νίκος Σοφιανός, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος.
“Είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα έχουμε και άλλα τέτοια θανατηφόρα δυστυχήματα” προειδοποίησε και υπογράμμισε, “επιμένουμε να καταθέσει η δημοτική Αρχή συγκεκριμένο σχέδιο ενεργειών που θα κάνει ο Δήμος της Αθήνας για τις 18 διαβάσεις. Δηλαδή, σε κάθε μια από αυτές τι βελτιωτικές παρεμβάσεις θα γίνουν και με τι χρονοδιάγραμμα. Επιμένουμε να έρθει διεκδικητικά στην επικαιρότητα το αίτημα για την πλήρη υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών τουλάχιστον σε ότι αφορά την έκταση του Δήμου της Αθήνας”.
Επίσης υπενθύμισε ότι σεν προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή είχε δηλώσει “ότι συμφωνεί με την υπογειοποίηση, κάτι για το οποίο μέχρι τώρα δεν έπαιρνε θέση”. Θα πρέπει να γίνουν, είπε , ” συγκεκριμένες ενέργειες διεκδίκησης τουλάχιστον για το κομμάτι που βρίσκεται στα όρια του Δήμου της Αθήνας, από τον Σταθμό Λαρίσης μέχρι και τον Δήμο Ταύρου-Μοσχάτου, για να απαιτήσουμε αυτό το δίκαιο αίτημα των κατοίκων, να μπορέσει να σταματήσει ο αποκλεισμός του 3ου και 4ου διαμερίσματος, να σταματήσουμε να μετράμε ανθρώπινες απώλειες”.

Προηγούμενο άρθροΛύση στο αρδευτικό πρόβλημα των Τρικάλων με έργα 13 εκατ.ευρώ
Επόμενο άρθρο