Η πρώτη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Πυλαία-Χορτιάτη, του Ιγνάτιου Καιτεζίδη, στη νέα θητεία της «αφορά ένα προαναγγελθέν λουκέτο σε σχολική μονάδα, παρότι προεκλογικά ο δήμαρχος έλεγε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σχολικής στέγης».
Αυτό καταγγέλλει σ΄ανακοίνωση του , ο Νίκος Νυφούδης,επικεφαλής της παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη» , αναφερόμενος δτο 2ο ΕΕΕΕΚ, το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, που φοιτούν περίπου 80 μαθητές με ειδικές ανάγκες και « τα οποία θα σταματήσουν να λειτουργούν μετά την απόφαση του δήμου από τις 19 Φεβρουαρίου λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου».
Η «Ανθρώπινη Πόλη» θέτει δημόσια τα εξής ερωτήματα:
«- Τι είναι αυτό που κινητοποίησε ΤΩΡΑ, το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη ώστε να στείλει τελεσίγραφο, στη μέση της σχολικής χρονιάς και όχι όταν είχε λάβει γνώση από τις τεχνικές υπηρεσίες, για την επικινδυνότητα του κτιρίου;
– Γιατί αντί να δώσει λύση ως άμεσα υπεύθυνος, πετάει το μπαλάκι σε άλλους;
Τα τελευταία χρόνια βλέπαμε ότι υπήρχαν πολλές και διαφορετικές καθυστερήσεις στο να δοθεί λύση. Η διοίκηση καθυστερούσε να προκηρύξει μειοδοτικούς διαγωνισμούς για ανεύρεση νέου κτιρίου. Ακούγαμε ότι όλα ήταν καλά στο συγκεκριμένο κτίριο. Αντιδρούσαμε μαζί με τους γονείς αλλά κανείς δεν άκουγε κουβέντα.
Μάλιστα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εδώ και τέσσερα χρόνια αγωνίζεται για άμεση μετεγκατάσταση οπουδήποτε. Ο δήμαρχος όμως κωλυσιεργούσε. Ενεργοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα γιατί έγινε παρέμβαση της Εισαγγελίας μετά από καταγγελία των γονέων καθώς κρίθηκε ακατάλληλο το υφιστάμενο κτίριο.
Δυστυχώς ακόμα και σήμερα η διοίκηση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με το τελεσίγραφο για τις 19/02 προσπαθεί να αναλάβουν άλλοι τις δικές του ευθύνες. Μια πάγια τακτική που δυστυχώς δεν αλλάζει ούτε στην αυγή της νέας θητείας της. Θα ήταν προτιμότερη μια συγνώμη…».

Προηγούμενο άρθροΣυναινετικά ξεκίνησε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά – Πρόεδρος ο Αλέξ. Τζεφεράκος
Επόμενο άρθροΠολυφωνία , κριτική και αξιολόγηση ζήτησε ο Δούκας από το Δημοτικό Συμβούλιο –Νέος πρόεδρος ο Εμμ.Βελεγράκης