Home Συνεντεύξεις Άρθρα Ν. Κατσούλης : Πληρώνουν πανάκριβα οι Κορυδαλλιώτες την αδιαφορία Χουρσαλά για...

Ν. Κατσούλης : Πληρώνουν πανάκριβα οι Κορυδαλλιώτες την αδιαφορία Χουρσαλά για το περιβάλλον

Το Σαββάτο 5/6/21, παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η δημοτική αρχή μιμούμενη την πρωτοβουλία πολιτών του Κορυδαλλού, κάλεσε τους δημότες να κάνουν την καθαριότητα που η ίδια αμελεί εδώ και χρόνια στην περιοχή «Πυροβολεία Σχιστό».
Στις 14/4/21, είχα στείλει ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην περιοχή για να ομορφύνει και να αμβλυνθούν οι κίνδυνοι που εγείρονται για περιβάλλον και εγκληματικότητα.
( Η Επιστολή: https://www.mazigiatonkorydallo.gr/…/205-peri…)
Από τον πολύ μεγάλο κατάλογο ενεργειών που είχα προτείνει, η δημοτική αρχή φαίνεται να κράτησε μόνο ότι έχει σχέση με τη δημοσιότητα.
Η πυρκαγιά στην περιοχή ήρθε (30/5/21), όπως και η φιέστα για το περιβάλλον, στην ίδια περιοχή, μια εβδομάδα αργότερα(5/6/21).
Επί της ουσίας καμία απάντηση δεν δόθηκε, κανένας κάδος δεν τοποθετήθηκε, κανένα φως δεν λειτούργησε, πουθενά το οδόστρωμα δεν αποκαταστάθηκε, η συνεργασία με το δασαρχείο και την περιφέρεια δεν προχώρησε.
Μόνο φωτογραφίες, πολλές φωτογραφίες…
Με αφορμή λοιπόν την Ημέρα Περιβάλλοντος είναι σημαντικό να μάθουν οι Κορυδαλλιώτες την αλήθεια για την κατάσταση του περιβάλλοντος στον Δήμο μας, μετά τα δύο χρόνια διακυβέρνησης Χουρσαλά – Δημόπουλου. (*Πηγή: Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων Κορυδαλλού Οκτ 2020):
1. Το ποσοστό ανακύκλωσης (5.26%)*στον Δήμο μας είναι πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο της περιφέρειας Αττικής και φυσικά πολύ χαμηλότερο άλλων δήμων, ακόμα και μικρότερων σε πληθυσμό.
2. Ο Δήμος δεν εκπληρώνει ούτε τους στόχους που ο ίδιος έχει θέσει*.
3. Δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία εδώ και δύο χρόνια για δημιουργία πράσινων σημείων*.
4. Η ολιγωρία στην επίτευξη των στόχων στοιχίζει στους δημότες 150.000€ τον χρόνο, δηλαδή όσο περίπου κοστίζει η συντήρηση όλων των σχολείων του Κορυδαλλού για έναν χρόνο*.
5. Δεν υπάρχει καμία περιβαλλοντική μελέτη για τους αέριους ρύπους, που να έχει εκπονήσει ή να έχει λάβει υπόψη του ο Δήμος στον σχεδιασμό του.
6. Δεν υπάρχει καμία μελέτη για τη συνολική ακτινοβολία που δέχονται οι Κορυδαλλιώτες από το σύνολο των πηγών ακτινοβολίας.
7. Η δημοτική αρχή δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση όσον αφορά το εργοστάσιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο Σχιστό, για το οποίο προσωπικά έχω ζητήσει επανειλημμένως συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
8. Η Επιτροπή Περιβάλλοντος που έχει συσταθεί στον Δήμο δεν έχει συνεδριάσει ποτέ εδώ και 2 χρόνια!
Θα συνεχίζω να δημοσιοποιώ τα προβλήματα και να προτείνω λύσεις τους, πριν αυτά διογκωθούν, σε κόντρα των συνηθισμένων πολιτικαντισμών.
Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω Δήμαρχος επειδή ο προηγούμενος άφησε ανεπανόρθωτες ζημιές.
Για αυτό θα συνεχίσω να κάνω υλοποιήσιμες προτάσεις με την ελπίδα ότι κάποια από αυτά τα ζητήματα θα λυθούν πριν να είναι πολύ αργά.
• Επικεφαλής της παράταξης «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Exit mobile version