«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» επισημαίνει η δημοτική παράταξη « Ανοιχτή Πόλη» μ΄αφορμή την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που καταδίκασε σε φυλάκιση τον πρώην ορόεδρο του Γηροκομείου Αθηνών, Αρχιμανδρίτη Π. Μπούμπα, και άλλα δύο μέλη της έκπτωτης διοίκησης, για την κακοδιαχείριση στο Ίδρυμα και την κατασπατάληση της περιουσίας του.
Η « Ανοιχτή Πόλη» ζητεί άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή αιρετής διοίκησης, « ώστε το Γηροκομείο Αθηνών να επανακτήσει την αξιοπιστία του και να μπορέσει και πάλι να ανταποκριθεί στο σημαντικό κοινωνικό έργο του».
Και καλεί την Πολιτεία , « να κάνει εκείνες τις επεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέπουν την αποτελεσματική εποπτεία των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, για την αποφυγή της επανάληψης ανάλογων φαινομένων. Η περίπτωση του Ασύλου Ανιάτων που πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει ότι έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας».
Η « Ανοιχτή Πόλη» τονίζει ότι « η δικαστική απόφαση δικαιώνει όσους έχουμε αγωνιστεί, χρόνια τώρα, για την επαναφορά του ιστορικού Ιδρύματος στην ομαλότητα.
«Σε αυτόν τον αγώνα», η «Ανοιχτή Πόλη» τονίζει
« ήταν παρούσα από την αρχή, με επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των ευαισθητοποιημένων πολιτών, των συλλόγων των κατοίκων των Αμπελοκήπων και του Σωματείου των εργαζομένων του Γηροκομείου, συγκεντρώνοντας είδη πρώτη ανάγκης σε στιγμές δύσκολες για το Ίδρυμα, αλλά και με συγκεκριμένους ανθρώπους που ανέλαβαν δύσκολες ευθύνες σε αυτήν την υπόθεση».