Στοχευμένες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε στρατηγικά σημεία της πόλης προβλέπει το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για το 2023 προκειμένου να θωρακιστούν περαιτέρω οι γειτονιές του Ηρακλείου απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα και, φυσικά, να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή και οι περιουσίες των δημοτών. Πρώτος σταθμός των σχετικών έργων που προγραμματίζει για φέτος η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου, η οδός Σπύρου Λούη όπου ολοκληρώνεται η κατασκευή αγωγού διοχέτευσης των όμβριων υδάτων στον κεντρικό αγωγό του ρέματος Κατσαούνη.
«Είναι μια παρέμβαση που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής και εμείς το κάνουμε πράξη. Τα προηγούμενα χρόνια επεκτείναμε και ενισχύσαμε τις βασικές αντιπλημμυρικές αρτηρίες της πόλης μας. Τώρα πλέον μπορούμε να πάμε και σε μικρότερες, φαινομενικά, εργασίες που όμως έχουν σπουδαία σημασία. Άλλωστε, η ανθρώπινη ζωή έχει την ίδια μεγάλη αξία είτε στο μεγάλο, είτε στο μικρό δρόμο. Για εμάς κανένα σημείο του Ηρακλείου δεν μπαίνει σε δεύτερη μοίρα», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, Ηλία Μπάρμπα, μετά από τα έργα στη Σπύρου Λούη θα ακολουθήσουν άμεσα νέες παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία του Δήμου, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκτελεστέων έργων για την τρέχουσα χρονιά.

Προηγούμενο άρθροΝα προστατευτούν οι τοιχογραφίες της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης
Επόμενο άρθροΔιευρύνεται και ισχυροποιείται η παράταξη Νανόπουλου