Επιβράβευση χωρίς φειδώ απαιτείται κάθε φορά που οι πολιτικές στάσεις προασπίζονται τον πυρήνα της δημοκρατίας ξεπερνώντας τον μικροκομματισμό. Η πρόσφατη παρέμβαση του Δένδια στη Βουλή απέναντι σε ακροδεξιές ρητορείες και φασιστικά παραληρήματα ήταν αναμφίβολα μία απ’ αυτές.
Μπράβο λοιπόν στον Δένδια για την άμεσα οργισμένη αντίδρασή του στη Βουλή «στολίζοντας δημόσια», με σαφήνεια και χωρίς περιστροφές τους εσωκομματικούς θιασώτες και κομιστές ακροδεξιών θεωριών. Ανέλαβε εκείνος το ξεσκαρτάρισμα της εσωκομματικής μαύρης ήρας που αποδεικνύεται ότι συνεχίζει την προσπάθεια αποσάθρωσης των θεμελίων της δημοκρατίας.
Μπράβο στον Δένδια που δεν δίστασε να προτάξει την πολιτική του ευθύνη απέναντι στον πολιτικό πολιτισμό και τις δημοκρατικές αρχές βάζοντας στη γωνία τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις ακροδεξιάς ψηφοθηρίας. Είπε μέσα σε 73 δευτερόλεπτα όλα όσα οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας θέλουν να πουν σε κείνους που με τον πολιτικό τους λόγο υποδαυλίζουν και αναζωπυρώνουν ακροδεξιές ακρότητες, ρατσιστικά μίση, διχαστικές εχθρότητες.
Τώρα περιμένουμε απ’ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποιος ήταν εκείνος που περιμάζεψε πριν δυόμιση χρόνια τον θιασώτη της ιδέας για «είσοδο με τανκς στην ΕΡΤ»! Ποιος ήταν εκείνος που δυο μήνες μετά τη δήλωση αυτή έδωσε στον υποστηρικτή της πολιτική στέγη και βουλευτικό βήμα για να εκφράζει, κοινοβουλευτικά πλέον, πολλές άλλες παρόμοιες «ιδέες» και «προτάσεις», όπως αυτές που οδήγησαν στην δικαιολογημένη αντίδραση του Δένδια;
Ήταν λοιπόν γνωστές από τότε στην ηγεσία της κυβερνώσας παράταξης οι ακραίες ιδεολογικές αντιλήψεις του σημερινού διαγραφέντα βουλευτή. Τότε όμως επικράτησε η εκλογική σκοπιμότητα προς το ακροδεξιό ακροατήριο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι παρά τις πολλές άλλες αντίστοιχες αφορμές που έδωσε τα τελευταία δυο χρόνια ο συγκεκριμένος βουλευτής η ανοχή της ηγεσίας έδωσε συντήρησε και μεγέθυνε τα φαινόμενα της ακροδεξιάς ρητορείας της κυβερνώσας παράταξης.
Ευτυχώς που αυτή τη φορά ο Δένδιας ήταν ο μοναδικός κυβερνητικός παράγοντας στη Βουλή και δεν γινόταν να καπελωθεί.

• Μπ. Παπαδόπουλος, επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας στο δήμο Σοφάδων

Προηγούμενο άρθροΕργοτάξιο υποδομών η Πάτρα
Επόμενο άρθροΑντιφασιστική ασπίδα Δημοκρατίας από το Ηράκλειο Αττικής , την πόλη της Ηλέκτρας Αποστόλου