Η μοναδική δημοτική παράταξη που αντέδρασε πανελλαδικά στην τρομοκρατική –φασιστική επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν η “Δημοκρατική Συνεργασία «Νίκος Ζενέτος» του δημάρχου Ιλίου .
Απαιτεί «τα Πανεπιστήμια να παραμείνουν ένας ασφαλής, ελεύθερος και δημοκρατικός χώρος, στον οποίο να προστατεύονται αδιαπραγμάτευτα ο ελεύθερος λόγος, η αξιοπρέπεια του ατόμου και η έκφραση, ο διάλογος και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Να παραμείνουν χώρος κοινωνικού πολιτισμού, κατανόησης και αποδοχής και να μην γίνονται υποχείρια φασιστικών μειοψηφιών».
Μ΄ανακοίνωση της , εξέφρασε τον αποτροπιασμό της και καταδίκασε « τις φασιστικές και βάναυσες αυτές ενέργειες που δεν έχουν καμία θέση σε ένα ανοικτό, ελεύθερο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο».
Επίσης τονίζει ότι « τα γεγονότα αυτά, τα οποία αναδύθηκαν από την πιο σκοτεινή πλευρά της Ιστορίας, που σηματοδότησε διαχρονικά διώξεις και αποκλεισμούς, θα πρέπει να αποτελέσουν οριστικό παρελθόν.
Αποτελεί χρέος όλων μας να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας απέναντι σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες και αντιλήψεις, οι οποίες, όχι μόνο θίγουν το πανεπιστημιακό ήθος, αλλά υπονομεύουν θεμελιώδεις αξίες και αρχές της δημοκρατίας, κατακερματίζοντας την κοινωνική συνοχή.
• Καταδικάζουμε όλες αυτές τις πράξεις, βίας και επιβολής στα ελληνικά Πανεπιστήμια, καθώς και ενέργειες που στρέφονται κατά του συνόλου της Πανεπιστημιακής κοινότητας και κατ’ επέκταση κατά της δημοκρατίας. Τέτοιες επιθέσεις δυσφημίζουν, κυρίως, το φοιτητικό κίνημα, δημιουργούν μια στρεβλή εικόνα για τη δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα και ανοίγουν το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή της.
• Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή μας στο σύνολο της Πανεπιστημιακής κοινότητα και ιδιαίτερα στο πρόσωπο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Τονίζουμε ότι, είναι χρέος της κυβέρνησης να επιδείξει μηδενική ανοχή σε τέτοια μηνύματα απειλής και πράξεις εκφοβισμού και να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική περιφρούρηση της δημοκρατίας, ώστε να προστατευθεί η Ακαδημαϊκή, Εκπαιδευτική και Φοιτητική κοινότητα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.
• Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα στα Πανεπιστήμια και ζητάμε την άμεση απόδοση δικαιοσύνης κατά των υπευθύνων και τη δικαίωση του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πρόσωπο του οποίου θα βρει δικαίωση η ελευθερία, ο πολιτισμός και η αξιοπρέπεια των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων».