Άλλη μια σημαντική δημόσια υπηρεσία φεύγει από την Νίκαια , έναν από τους πολυπληθέστερους δήμους της χώρας.
Πρόκειται για τον ΟΑΕΔ ( νυν ΔΥΠΑ) , ο οποίος , εντός του Μαρτίου, κλείνει τα γραφεία του , τα οποία μέχρι σήμερα, ως γνωστόν, στεγάζονται σε κτήριο ιδιοκτησίας της Ένωσης Ποντίων Νικαίας επί της οδού Κιλικίας 51 και Καισαρείας στο κέντρο της πόλης και χρόνια τώρα έχουν εξυπηρετήσει χιλιάδες ανέργους της ευρείας περιοχής.
Για «θλίψη και οργή» κάνει λόγο, η δημοτική παράταξη «Η ΖΩΗ ΜΑΣ» , επικεφαλής της οποίας είναι ο Δημήτρης Λιντζέρης και καλεί τη Δημοτική Αρχή Μαραγκάκη να αντιδράσει άμεσα και να καταρτιστεί –υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναστροφής της φθίνουσας πορείας της πόλης.


Αναφέρει συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση της :
« Ο ΟΑΕΔ ακολουθεί τη διαδρομή άλλων δημόσιων υπηρεσιών, όπως η Πολεοδομία, η Εφορία, ο ΕΦΚΑ που απομακρύνθηκαν από τη Νίκαια και μετεγκαταστάθηκαν σε άλλους δήμους ή στα ακραία όρια του δήμου μας.
Έτσι, ο δήμος Νίκαιας Ρέντη, ο μεγαλύτερος και πλέον πολυάριθμος δήμος της περιφέρειας του Πειραιά, με μεγάλο ποσοστό ανεργίας, μένει χωρίς βασικές υπηρεσίες του κράτους με ό,τι αυτό σημαίνει για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Το κέντρο του δήμου ερημώνει περαιτέρω και η εμπορική του κίνηση μειώνεται.
Ο δήμος μας αντιμετωπίζεται από το κράτος ως παρίας της περιοχής, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την ανάπτυξή του, χωρίς ορθολογισμό και χωροταξική μελέτη στην εγκατάσταση των υπηρεσιών.
Η δημοτική αρχή, ακολουθώντας την πρακτική της προηγούμενης, σωπαίνει και παρακολουθεί αδιάφορα την απομάκρυνση μίας ακόμα υπηρεσίας από το κέντρο της πόλης. Παρακολουθεί την ερήμωση και την απίσχνασή της από δραστηριότητες και εν γένει εργασίες, χωρίς να αντιδρά, χωρίς να επιδιώκει να αλλάξει τα όσα αρνητικά συμβαίνουν.
Για όλα τα πιο πάνω, ως ανεξάρτητη δημοτική κίνηση Νίκαιας Ρέντη Η ΖΩΗ ΜΑΣ, διαμαρτυρόμαστε έντονα και καλούμε την πλειοψηφία του δήμου να αναλάβει δράσεις και να πάρει πρωτοβουλίες που θα σταματήσουν την επιχειρούμενη υποβάθμιση του κέντρου της πόλης μας.
Ο δήμος μας έχει ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης που θα οδηγήσει στην επιστροφή των δημοσίων υπηρεσιών στο κέντρο της πόλης και θα στοχεύει στην οικονομική και εν γένει ανάπτυξη της πόλης».

Προηγούμενο άρθροΤο λιμάνι της Πάτρας αξιοποιεί την Τεχνητή νοημοσύνη και γίνεται απόλυτα προσβάσιμο σε τυφλούς
Επόμενο άρθροΤο Πέραμα γιορτάζει τον Αγ. Βαλεντίνο με μια μεγάλη …ερωτική βραδιά