Σε «πολύ καλό κλίμα» , όπως μ΄έμφαση υπογραμμίζεται από την πρώτη κιόλας σειρά , στη σχετική ανακοίνωση του δήμου , πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα με τον Δήμαρχο , Αχιλλέα Μπέο.
Ο κ. Μπέος, σύμφωνα με την ανακοίνωση , ευχαρίστησε τον κ. Σταϊκούρα για την άψογη συνεργασία και την καλή αντιμετώπιση που συνάντησε στα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου του και υπέδειξε κυρίως το θέμα της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου και της επαναχάραξης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, τμήματα της οποίας περιέρχονται στον Δήμο
Ο κ. Σταϊκούρας , αναφέρθηκε κι εκείνος στην καλή συνεργασία που έχουν , τονίζοντας ότι ο κ. Μπέος , « συστηματικά και σε τακτική βάση επισκέπτεται την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικοκονομικών , επ’ ωφελεία και των πολιτών του Βόλου».
Και στο πλαίσιο αυτό , ανέφερε, « έχουμε ξεδιπλώσει μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τόσο ο Δήμος, όσο και η Πολιτεία, σε οραματικά ζητήματα για τον Βόλο. Δύο εξ αυτών είναι το Δικαστικό μέγαρο και η αξιοποίηση της χερσαίας ζώνης»
Για το Δικαστικό Μέγαρο , ο κ. Σταικούρας είπε ότι « έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον Δήμαρχο και τον Δήμο, έτσι ώστε να οριοθετηθεί ο χώρος όπου θα ανεγερθεί».
Τώρα , υπογράμμισε ο υπουργός , «είναι ευθύνη της ελληνικής Πολιτείας το επόμενο διάστημα, μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης να έρθει το cluster, όπως λέγεται, δηλαδή τα δικαστικά μέγαρα της Ελλάδος στην Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ με την καινούργια τους μορφή, έτσι ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το οραματικό αυτό έργο για τον Βόλο, για την Λαμία και για άλλες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδος. Ο ρόλος του Δήμου Βόλου σε αυτό ήταν καθοριστικός.
Το δεύτερο ζήτημα αφορά την χερσαία ζώνη και γενικότερα την εκμετάλλευση του λιμένα. Εδώ είναι ζητήματα που άπτονται και του ΥΠΕΘΑΝΕ και του ΤΑΙΠΕΔ προφανώς και πρωτοβουλιών που θέλει να αναλάβει ο Δήμος για την καλύτερη αξιοποίηση επ ωφελεία των πολιτών. Είμαστε σε διαρκή επαφή με το ΤΑΙΠΕΔ έτσι ώστε να κάνουμε το βέλτιστο εφικτό, πάντα για τους πολίτες».