( φωτό αρχείου)

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 150.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών, για την εκπόνηση μελέτης που αφορά στην κατασκευή της γέφυρας στον Ζαχολίτικο ποταμό. Επίσης, διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση εκπόνησης μελέτης και η κατασκευή νέας γέφυρας στην Συκιά.
Αυτό γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός αναφέρει τα εξής:
«Έχουμε σημαντικά νέα για το Δερβένι και για την ευρύτερη περιοχή της Ευρωστίνης!Εξασφαλίστηκε από το υπουργείο Υποδομών χρηματοδότηση 150.000 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή της γέφυρας στον Ζαχολίτικο ποταμό. Ένα απαραίτητο έργο, το οποίο επιζητούσε για πολλά χρόνια η τοπική κοινωνία, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο ασφάλειας και να διευκολυνθεί η πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών στην περιοχή και στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ευρύτερα.
Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού, αφού το έργο αναμένεται να συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην πόλη του Δερβενίου και στην αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής.
Παράλληλα, διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση εκπόνησης μελέτης και η κατασκευή νέας γέφυρας στην Συκιά.
Θερμά συγχαρητήρια στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Δήμαρχο Βλάση Τσιώτο για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για ένα έργο που αναμένεται να ωφελήσει την καθημερινότητα των κατοίκων, την ασφαλή και ποιοτική διέλευση, τις επιχειρήσεις, αλλά και την τουριστική κίνηση. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα».

Προηγούμενο άρθροΣτηρίζει το Φεστιβάλ Malvasia” η Περιφέρεια Πελοποννήσου
Επόμενο άρθρο52 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα από την Περιφέρεια Αττική