Home Περιφέρειες Μεγάλο εμπορικό κέντρο στη Σαλαμίνα και εργοστάσιο ηλεκτρισμού από βιομάζα στο Σαρωνικό...

Μεγάλο εμπορικό κέντρο στη Σαλαμίνα και εργοστάσιο ηλεκτρισμού από βιομάζα στο Σαρωνικό , εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Νέα συνεδρίαση πραγματοποιεί την Τετάρτη 22 του μηνός , το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής .
Μεταξύ των θεμάτων είναι οι εγκρίσεις Μελεττών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το «Νέο διώροφο εμπορικό κέντρο με υπόγειο, θερινό κινηματογράφο και υπαίθριες θέσεις στάθμευσης επί της Λεωφ. Αιαντείου”, στη Σαλαμίνα και«Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Βιομάζα – vegetableoil, ισχύος<10MW τΕ.» στο δήμο Σαρωνικού .
Όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι τα εξής :
1. Έγκριση απόφασης για παράταση του εθνικού ενιαίου πλαισίου ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων στο Δήμο Ζωγράφου το Σάββατο 25/6/2022 και 9/7/2022.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)
2. Έγκριση απόφασης για παράταση του εθνικού ενιαίου πλαισίου ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων στο Δήμο Καλλιθέας, την Παρασκευή 8/7/2022.
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Νάνου)
3. Έγκριση σκοπιμότηταςγια την “Προμήθεια και εγκατάσταση αυτοματοποιημένου συστήματος προτεραιότητας πολιτών και επιχειρήσεων με ψηφιακό εισιτήριο, στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Πειραιώς & Νήσων” .
(Εισηγήτριαη Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Κουρή)
4. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, στη 2η Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας “BEYOND 4.0”, από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο HELEXPO της Θεσσαλονίκης.
(Εισηγήτριαη Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Κουρή)
5. Ενημέρωση για τον οικονομικό απολογισμό έτους 2021 του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πειραιά-Περιφέρειας Αττικής.
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Αντωνάκου)
6. Έγκρισημελέτης εγκατάστασης και λειτουργίας νέας φωτεινής σηματοδότησης για πεζούς επί της Λ. Ηρακλείου στο ύψος της οδού Θερμοπυλών, στο Δήμο Ηρακλείου.
(Εισηγητήςο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)
7. Έγκριση για την λήψη προσωρινών μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων κατά μήκος της Λ. Φυλής, από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Θρασυβούλου έως την διασταύρωση με την οδό Αριστοτέλους, στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών, στο Δήμο Φυλής.
(Εισηγητήςο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)
8. Έγκριση προσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας (μέρος β’) στο πλαίσιο του έργου «Καθαρισμοί δασικής βλάστησης, κατακείμενης βιομάζας και απορριμμάτων κατά μήκος τωνεπαρχιακών δημοτικών και δασικών δρόμων σε περιοχές του Δασαρχείου Τροιζηνίας-Μεθάνων και Δήμου Πόρου, περιοχής αρμοδιότητας Δασαρχείου Πόρου», αναδόχου εταιρείας Δ. Καφεντζής και ΣΙΑ Ο.Ε.
(Εισηγητήςο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)
9. Γνωμοδότηση επί της τροποποιημένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Νέο διώροφο εμπορικό κέντρο με υπόγειο, θερινό κινηματογράφο και υπαίθριες θέσεις στάθμευσης επί της Λεωφ. Αιαντείου, στη θέση Μπουκουρίμεζα του Δήμου Σαλαμίνας».
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)
10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής σκυροδέματος, της εταιρείας “ΤΕΧΝΟΣΚΥΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.”, που βρίσκεται στη θέση Κοκκινογή του Δήμου Μεγαρέων.
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)
11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την εγκατάσταση και την λειτουργία Ε.Κ.Δ.Ζ. (Επίγειο Κέντρο Δορυφορικών Ζεύξεων), με κωδική ονομασία «NOVA ΑΥΛΩΝΑΣ (8001820)» στην θέση «Πούσι – Παλίτ» εντός ΒΙ.ΠΑ., της Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνος, του Δήμου Ωρωπού, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής.
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)
12. Γνωμοδότηση επί της συμπληρωματικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Βιομάζα – vegetableoil, ισχύος<10MW της εταιρείας «Π. & Α. ΚΑΡΕΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε.» στη θέση ‘ΣΑΜΑΡΘΙ – ΑΙΜΑΤΟΡΙΖΑ, ΛΕΩΦ. ΛΑΥΡΙΟΥ – ΚΑΛΥΒΙΑ’ στο Δήμο Σαρωνικού Περιφέρειας Αττικής.
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

Exit mobile version