«Μια μοναδική, κατανυκτική βραδιά όπου η αρχαία λυρική ποίηση αναγεννήθηκε επί σκηνής… μάγεψε το κοινό το 2ο Φεστιβάλ Σαπφούς» in.gr
«Μια υπόσχεση: ότι η τέχνη, η ποίηση και ο στοχαστικός λόγος μπορούν ακόμη να εμπνέουν και να θεραπεύουν» Parapolitika
«Η Μυτιλήνη ταξίδεψε το κοινό σε ένα μεθυστικό κοκτέιλ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος» Fonografos.net
«Το κοινό παρέμεινε σιωπηλό, συγκλονισμένο, ως το τελευταίο δευτερόλεπτο» ERT News

Το 2ο SAPHO LESVOS FESTIBAL που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έχει δομηθεί με διττό στόχο, από την μια να «ταξιδέψει» τους επισκέπτες του στον Πολιτισμό, αποτίοντας τιμή στην σπουδαία λυρική ποιήτρια, αναδεικνύοντας παράλληλα την ιστορία και τον Πολιτισμό της Λέσβου και από την άλλη οι εκδηλώσεις του να ξεπεράσουν τα γεωγραφικά όρια του Βορείου Αιγαίου, να «ταξιδέψουν» την Λέσβο σε όλη την Ελλάδα και να φτάσουν οι εικόνες του νησιού παντού.
Κάνοντας τον απολογισμό του , το Φεστιβάλ, τονίζει ότι τα παραπάνω επιτεύχθηκαν και μάλιστα εκκωφαντικά.
Η μεγάλη προσέλευση του κοινού και στις τρείς εκδηλώσεις, (soldout) οι οποίες ήταν δωρεάν, κατάφεραν η Λέσβος να αποτελέσει για ένα τριήμερο κοιτίδα Πολιτισμού «αγκαλιάζοντας» ανθρώπους του πολιτισμού, μετατρέποντας το Βόρειο Αιγαίο σε κόμβο τέχνης, ψυχαγωγίας, επιστήμης και διαλόγου, σε ένα πολιτιστικό θεσμό με όραμα την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας, της αυθεντικότητας και της ομορφιάς του νησιού.
Η απήχηση που είχε το Φεστιβάλ από τα ΜΜΕ Πανελλαδικής Εμβέλειας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα, όπως το Mega, o Antenna, η ΕΡΤ, το Βήμα, Τα Νέα, τα Παραπολιτικά, η Real, η Καθημερινή, ο Ελεύθερος Τύπος, η Βραδινή, η Εφημερίδα των Συντακτών και άλλα, φιλοξένησαν εκτεταμένα ρεπορτάζ χαρακτηρίζοντας το Φεστιβάλ ως μια ανώτερη πολιτιστική εμπειρία η οποία συνδύαζε τη μουσική, την ψυχαγωγία, τη λογοτεχνία και την ποίηση, σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής και διεθνούς απήχησης, ως ένα γεγονός που αγγίζει ευαίσθητες χορδές, έχει βάθος και κάνει τη Λέσβο ξανά πρωταγωνίστρια στον πολιτιστικό χάρτη.
Ξεχωριστή θέση όμως είχε το Φεστιβάλ της Σαπφούς και στα social media, καθώς στην ψηφιακή εποχή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εξελιχθεί σε πλατφόρμες προβολής και marketing με εκατομμύρια χρήστες, με τις εκδηλώσεις και τις εικόνες από την Λέσβο να κατακλύζουν τις δημοφιλείς πλατφόρμες.

Το Φεστιβάλ της Σαπφούς πέτυχε κάτι μοναδικό. Να το παρακολουθήσουν άνθρωποι όλων των κοινωνικών αποχρώσεων και να γράψουν για αυτό ΜΜΕ που επίσης απευθύνονται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας.
Το Φεστιβάλ χαρακτηρίστηκε από τους δημοσιογράφους ως «μυσταγωγικό», «μεθυστικό κοκτέιλ πολιτισμού», «γιορτή ανάτασης» και ως φάρος εξωστρέφειας και διεθνούς προοπτικής.
Τα ΜΜΕ τόνισαν ότι η Λέσβος αναδεικνύεται ως πολιτιστικός προορισμός παγκόσμιας εμβέλειας τονίζοντας την αισθητική αρτιότητα των εκδηλώσεων, την διασύνδεση αρχαίου και σύγχρονου λόγου, την έντονη συναισθηματική εμπλοκή κοινού και καλλιτεχνών αλλά και την άψογη διοργάνωση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Το Φεστιβάλ Σαπφούς αποτελεί πλέον έναν νέο, ισχυρό πολιτιστικό θεσμό με προοπτική καθιέρωσης σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και η συμβολή του στην πολιτιστική ανάδειξη της Λέσβου και στην ανάδειξη της Σαπφούς ως σύμβολο ελευθερίας, τέχνης και διαλόγου είναι πλέον γεγονός.
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάνοντας τον απολογισμό του Φεστιβάλ της Σαπφούς, αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι η καθολική αναγνώριση της επιτυχίας του από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας. Το Φεστιβάλ της Σαπφούς και η Λέσβος, «ταξίδεψαν» σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο και αποτελεί τον ορισμό της εξωστρέφειας που θέλουμε να επιτύχουμε διοργανώνοντας αυτές τις εκδηλώσεις. Η Σαπφώ μας εμπνέει. Η Λέσβος δημιουργεί».

Σύνδεσμοι δημοσιεύσεων:
https://www.parapolitika.gr/politismos/article/1586026/me-megali-epituhia-pragmatopoiithike-to-2o-festival-sapfous-sti-mutilini-eikones/

Μάγεψε το 2ο Φεστιβάλ Σαπφούς στη Μυτιλήνη


https://www.kathimerini.gr/culture/books/563721103/na-grapso-vre-aderfe-kati-poy-tha-meinei-sto-rafi-mias-vivliothikis/
https://www.parapolitika.gr/politismos/article/1589037/treis-nuhtes-tehnis-kai-suginisis-sti-mutilini-to-2o-festival-sapfous-sto-apogeio-tou/
https://www.amna.gr/home/article/918402/-Ekdilosi-afieroma-ston-dimosiografo-kai-suggrafea-Frentu-Germano–sti-Mutilini

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Σαπφούς – Δεν ήταν απλώς ένα πολιτιστικό γεγονός, αλλά μια υπόσχεση

Φεστιβάλ Σαπφούς: Ποίηση, νότες και λογοτεχνία

Μεγάλη επιτυχία για το 2ο Φεστιβάλ Σαπφούς στη Μυτιλήνη

«2ο Φεστιβάλ Σαπφούς»: Ποίηση, μουσική και δημοσιογραφία ενώθηκαν σε μια γιορτή πολιτισμού, στη Λέσβο

Γιορτή πολιτισμού το 2ο Φεστιβάλ Σαπφούς στη Μυτιλήνη


https://eleftherostypos.gr/politismos/2o-festival-sapfous-o-politismos-anthise-sti-mytilini
https://www.efsyn.gr/tehnes/moysiki-horos/479478_parastasi-moysikis-kai-ithikis
https://www.huffingtonpost.gr/entry/meyale-epitechia-yia-to-2o-festival-sapfoes-ste-metilene_gr_68790c9ce4b09816d3165fe4

Οι στίχοι και οι νότες «βούτηξαν» στο Αιγαίο

Μεγάλη επιτυχία για το 2ο Φεστιβάλ Σαπφούς στη Μυτιλήνη

Το πάρτυ της Carol Asscher, η Diana Ross «μάγεψε» στην Αθήνα, μια κομψή Ελληνίδα στο σόου των Dolce & Gabbana, Φεστιβάλ Σαπφώ και Summer in the City

Μεγάλη επιτυχία για το 2ο Φεστιβάλ Σαπφούς στη Μυτιλήνη!


https://www.zappit.gr/enimerosi/megali-epitychia-gia-to-2o-festival-sapfous-sti-mytilini/3625111

Όλα όσα έγιναν με μεγάλη επιτυχία στο 2ο Φεστιβάλ Σαπφούς στη Μυτιλήνη – Φωτογραφίες

Τρεις μέρες ποίησης, μουσικής και μνήμης στη Λέσβο: Το 2ο Φεστιβάλ Σαπφούς


https://www.gossip-tv.gr/lifestyle/travel/story/852599/megali-epityxia-gia-to-2o-festival-mytilinis-o-stayros-ksarxakos-sygkinise-me-ti-mousiki-tou

2ο Φεστιβάλ Σαπφούς στη Μυτιλήνη

Γιορτή πολιτισμού το 2ο Φεστιβάλ Σαπφούς στη Μυτιλήνη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Σαπφούς – Δεν ήταν απλώς ένα πολιτιστικό γεγονός, αλλά μια υπόσχεση

Προηγούμενο άρθροΠαρά τη λειψυδρία ομαλά η άρδευση της Κωπαΐδας- Δεσμεύσεις για νέα έργα αγροτικής οδοποιίας στη Βοιωτία
Επόμενο άρθροΑιτήσεις στο Δήμο Πάτρας για το «Πρόγραμμα υποστήριξης εκμάθησης ξένων γλωσσών»