Στα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, στην συμβολή της Περιφέρειας στη διαχείριση της πανδημίας, στα εμβληματικά έργα που είναι σε εξέλιξη, στις υποδομές για την ασφάλεια των πολιτών, την ενεργειακή κρίση και στο κοινωνικό έργο που υλοποιεί αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Όπως έκανε γνωστό, τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα εκδοθεί το πρακτικό αξιολόγησης των προσφορών για το Γραμματικό και εφόσον δεν υπάρξουν προσφυγές, αναμένεται υπογραφή της σχετικής σύμβασης εντός του έτους.
«Το έργο ήταν κολλημένο και η χώρα μας βρισκόταν υπό την απειλή βαρύτατου προστίμου δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ», τόνισε.
Ο κ. Πατούλης , είπε επίσης ότι στα δυο πρώτα χρόνια της θητείας του , προχώρησε η διαδικασία δημοπράτησης και υλοποίησης της κατασκευής και λειτουργίας τεσσάτρων νέων υποδομών που στο σύνολο τους θα επεξεργάζονται πάνω από τα μισά στερεά απόβλητα της Αττικής.
Νέες υποδομές

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι η Αττική έχει μείνει χωρίς νέες υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων για σχεδόν 20 έτη και υπογράμμισε ότι με δυναμικές παρεμβάσεις και με στόχο να σταματήσει η Αττική να είναι ουραγός στη διαχείριση απορριμμάτων γίνονται ουσιαστικά βήματα και προς την :
• Ολοκλήρωση της δημοπρασίας και η μετατροπή του υφιστάμενου Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης στην περιοχή των Ανω Λιοσίων σε υπερσύγχρονο Πράσινο Εργοστάσιο
• Ένταξη δύο έργων με Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα για δύο νέες υποδομές. Τη μονάδα που θα εξυπηρετεί τον Κεντρικό Τομέα με προϋπολογισμό σχεδόν 400 εκ. ευρώ και τη μονάδα που θα εξυπηρετεί την περιφερειακή ενότητα του Πειραιά και τα νησιά με προϋπολογισμό 250 εκ. ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΔιακρίσεις σε βάρος της Ελλάδας εκτός των «αθηναικών τειχών» και για τ΄άτομα με αναπηρία
Επόμενο άρθρο«Βροχή» αγωγών από Δανιηλίδη σε εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας