Επιστολή με την οποία απαντά σε προ ημερών σχόλιο μας , απέστειλε η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής με την παράταξη Δούρου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επί ….δεκαετίες (!) , όπως αναφέρει, Κατερίνα Λογοθέτη.
Στο σχόλιο μας , αναφερόμασταν σε πληροφορία που ακούστηκε στο δήμο Νικαίας ότι προτίθεται να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο στις δημοτικές εκλογές του 2023.
Στην επιστολή της , η κυρία Λογοθέτη ,μας τονίζει ότι ουδέποτε …μέχρι σήμερα, όπως επισημαίνει , έχει εκφράσει τέτοια επιθυμία.
Ακόμη και αυτό έχει …αναγνώσεις , σημειώνει « ότι μία τέτοια απόφαση ( σημείωση δική μας : Να είναι υποψήφια δήμαρχος) θα προέκυπτε ως αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών και δημοκρατικών διεργασιών μέσα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».
Εντύπωση ωστόσο μας προκαλεί η τελευταία παράγραφος της επιστολής της .
Ζητεί την … «απόσυρση της είδησης και την δημοσίευση της δικής μου απάντησης όπως νομίμως οφείλετε».
Αλήθεια σε ποια εποχή και « δημοκρατία» νομίζει ότι βρίσκεται; «Απόσυρση» ειδήσεων μόνο σε καθεστώτα τύπου.. Χότζα διατάσσονταν και συνέβαιναν .
Στην Ελληνική Δημοκρατία όπως και σ΄όλες τις ευρωπαικές , δεν υπάρχει κανένας τέτοιος νόμος ή υποχρέωση . Ειδικά μάλιστα αν δεν θίγονται προσωπικές υπολήψεις. Και αυτό ως Περιφερειακή Σύμβουλος και υποθέτουμε υπερασπίστρια της ελευθεροτυπίας , όφειλε να το γνωρίζει.
Εκτός και αν θεωρεί επιλήψιμο και προσωπική προσβολή γι αυτήν ,κάποιοι να τη θεωρούν ικανή ή να επιθυμούν , να είναι…υποψήφια δήμαρχος.

Η επιστολή
Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Με έκπληξή μου διάβασα σήμερα δημοσίευμα του ηλεκτρονικού σας ιστότοπου NEWS TA – ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που με εμπλέκει ως υποψήφια Δήμαρχο για το Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη στις επόμενες εκλογές το 2023.
Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι μέχρι σήμερα, ουδέποτε έχω εκφράσει την επιθυμία ή την σκέψη να είμαι υποψήφια Δήμαρχος στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, ούτε σε προσωπικό ούτε σε πολιτικό επίπεδο. Πόσο μάλλον δε, όταν μία τέτοια απόφαση θα προέκυπτε ως αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών και δημοκρατικών διεργασιών μέσα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αποτελώ κομματικό στέλεχος εδώ και δεκαετίες.
Ένα δημοσίευμα για μία είδηση η οποία δεν υφίσταται, παρουσιάζοντάς με μάλιστα ως πολιτική αντίπαλο του σημερινού Δημάρχου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη, δημοσιεύεται είτε από λάθος πληροφόρησή σας, είτε ίσως με στόχο τη δημιουργία σκόπιμων εντυπώσεων σε ουδέτερο προεκλογικό χρόνο.
Για του λόγους αυτούς παρακαλώ για την απόσυρση της είδησης και την δημοσίευση της δικής μου απάντησης όπως νομίμως οφείλετε.
Με εκτίμηση,

Κατερίνα Λογοθέτη
Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής
με τη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ

Και η επίμαχη ανάρτηση

Υποψήφια δήμαρχος στη Νίκαια η κόρη του Λογοθέτη;
Σαν «βόμβα» έχει σκάσει στο δήμο Νικαίας , η πληροφορία ότι στις δημοτικές εκλογές του 2023 , θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο της πόλης , η Κατερίνα Λογοθέτη.
Η Κατερίνα Λογοθέτη , είναι η κόρη του πρώην δημάρχου Στέλιου Λογοθέτη , ο οποίος στα 12 χρόνια ( 1978-1990) που διοίκησε την πόλη , άφησε ισχυρό το αποτύπωμα του , σ΄έργα κλπ.
Η κυρία Λογοθέτη , σήμερα είναι Περιφερειακή Σύμβουλος , εκλεγμένη με την παράταξη της Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και είχε έρθει πρώτη σε ψήφους , ανάμεσα στους άλλους συνυποψηφίους της , στην περιοχή .
Επίσης διετέλεσε τα προηγούμενα χρόνια Δημοτική Σύμβουλος Νικαίας , εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος , με την παράταξη του κ. Παπαδόπουλου .
Είναι παραπάνω από βέβαιον ότι αν τελικά είναι υποψήφια , θα έχει την αμέριστη στήριξη του σημερινού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξέλιξη πολύ δυσοίωνη για τον νυν δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη , που μέχρι τώρα το είχε στο « τσεπάκι» του .
Η άποψη της κυρίας Λογοθέτη , το όνομα του πατέρα της οποίας χαίρει ακόμη εκτιμήσεως μετά από τόσα χρόνια στην πόλη , για τον κ. Ιωακειμίδη και τη Δημοτική Αρχή του , είναι πολύ …συγκεκριμένη και …κατασταλαγμένη.
Γι αυτό και δεν θα είναι καθόλου « αναίμακτη» η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση , όπως ήταν οι άλλες μέχρι τώρα , για τον νυν δήμαρχο.
ΑΝ τελικά βεβαίως- βεβαίως , μετά απ΄αυτή την εξέλιξη , επιδιώξει να διεκδικήσει και άλλη τετραετία .
Στην περίπτωση όμως που κατέλθει , το δίλημμα θα είναι ασφυκτικό για τους σημερινούς αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του , που είναι στελέχη ή πολιτικά πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ.
Και οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν σχετικά νωρίς και όχι την τελευταία στιγμή, αν θα παραμείνουν στη σημερινή παράταξη «tutti frutti” του κ. Ιωακειμίδη ή θα επιλέξουν να συμπλεύσουν με την υποψήφια που θα έχει και την στήριξη του κόμματος τους.