Αντί για συγκεκριμένες δράσεις « εδώ και τώρα» προκειμένου να αναχαιτιστεί το Δ΄ κύμα της πανδημίας , που φαίνεται ότι έφθασε στη χώρα μας , η ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), «θυμήθηκε» αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή , να ενημερώσει τους δημάρχους για το …πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια του κορωνοιού αλλά και για τους «μύθους» που υπάρχουν γύρω απ΄αυτά !!!
Λες και οι δήμαρχοι , τώρα περίμεναν , για να μάθουν ή να εμβολιαστούν.
Εκτός και αν ηγεσία της ΚΕΔΕ, έχει υπόψη της κάποια συγκεκριμένα στοιχεία , τα οποία τηρεί καλά « φυλαγμένα» και ανατρέπουν την εικόνα που θέλει να παρουσιάσει για τους δήμους , ως «μπροστάρηδες» της εθνικής προσπάθειας των εμβολιασμών .
Και συγκεκριμένα αν υπάρχει μεταξύ των αιρετών της , Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων ,ιδίως των πρώτων , σημαντικό τμήμα που είναι είτε αρνητές είτε « σκεπτικιστές» των εμβολιασμών .
Διαφορετικά , τι νόημα έχει να πραγματοποιεί τώρα και επτά μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών ενημερωτική εκδήλωση για τους δημάρχους με θέμα… « τα πραγματικά επιστημονικά δεδομένα και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού για τον COVID». Σε ποιόν ” πλανήτη” ήταν μέχρι τώρα, αν με τόσες …χιλιάδες συζητήσεις και άρθρα καθημερινά εδώ και μήνες καθημερινά στα ΜΜΕ από ειδικούς επιστήμονες κ.ά , ακόμα δεν τα έχουν πληροφορηθεί;
Πιο συγκεκριμένα διοργανώνει , σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου, στις 3 το μεσημέρι, διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης των δημάρχων της χώρας, με καλεσμένο τον Καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (LSE), Ηλία Μόσιαλο.
H εκδήλωση θα έχει διάρκεια 60 λεπτά και σκοπός της είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ , « να δοθούν έγκυρες και τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που θα υποβάλλουν οι δήμαρχοι, πάνω σε ένα ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες όλης της χώρας κι επηρεάζει άμεσα όχι μόνον τη δημόσια υγεία, αλλά την κοινωνική και οικονομική ζωή όλων μας.
Μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει θα επιχειρήσουμε να αναδειχθούν αλήθειες και να διαλυθούν μύθοι και προκαταλήψεις που έχουν δημιουργηθεί για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ως αναγκαίου μέτρου για την αναχαίτιση του COVID και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας». .

Προηγούμενο άρθροΤέθηκε σε διαβούλευση το ν/σ για την Κινητικότητα και τη διαφάνεια .Τι αφορά
Επόμενο άρθροΑπόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου «ταφόπλακα» στην ιδιωτικοποίηση των δήμων μέσω των περιβόητων «Αναπτυξιακών Οργανισμών»