Με τη νεοεκλεγείσα Δήμαρχο του Wellington, Tory Whanau και μέλη της ελληνικής ομογένειας στην Νέα Ζηλανδία, συνομίλησε διαδικτυακά ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Στη συνάντηση, την οποία συντόνισε o ομογενής, πατήρ Γεώργιος Κανέλλης, εφημέριος της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ζηλανδίας παρέστη και ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας, υπέρτιμος και έξαρχος Ωκεανίας κ. Μύρωνας.
Ο Δήμαρχος Χανίων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ευχήθηκε στη νέα Δήμαρχο κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα, συγχαίροντας την παράλληλα για την πρόσφατη εκλογή της.
Από την πλευρά της η κ. Tory Whanau, η οποία είναι η πρώτη Μαορί Δήμαρχος του Wellington, ευχαρίστησε τον κ. Σημανδηράκη προσθέτοντας την συναισθηματική αξία που έχει για τον λαό του Wellington αλλά και για την κοινότητα των Μαορί, η στενή επαφή με τον λαό των Χανίων.
Μάλιστα, οι δύο Δήμαρχοι ανανέωσαν την υπόσχεση τους να διατηρήσουν τους στενούς δεσμούς των αδελφοποιημένων Δήμων των Χανίων και του Wellington, οι οποίοι έχουν θεμελιωθεί με την καταλυτική προσφορά των Νεοζηλανδών και Μαορί, που αποτελούσαν το Τάγμα Anzac, κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Χανίων προσκάλεσε τη Δήμαρχο του Wellington στα Χανιά με την κ. Tory Whanau να αποδέχεται με χαρά την πρόσκληση.
Ειδικότερα, συζητήθηκε η διοργάνωση μιας ξεχωριστής εκδήλωσης με αφορμή την παρουσία της Δημάρχου στα Χανιά, που σκοπό έχει να τιμήσει το Τάγμα Anzac, του οποίου η συνεισφορά στη μάχη της 42ης οδού στα Τσικαλαριά, στις 17 Μαΐου το 1941, υπήρξε καταλυτική για την οπισθοχώρηση του γερμανικού στρατού.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, με τον Δήμαρχο Χανίων να δεσμεύεται να συνδράμει στη φιλοξενία περίπου 25 νέων ομογενών από τη Ν. Ζηλανδία, την άνοιξη στα Χανιά.

Προηγούμενο άρθροΞεκινά το καρναβάλι στη Νίκαια
Επόμενο άρθροΈργα 35 εκατ ευρώ για το Ηράκλειο στο Ταμείο Ανάκαμψης