Η 7η θερινή έκδοση του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, θα πραγματοποιηθεί από 1-13 Αυγούστου στη Χίο και τις Οινούσσες, σε χώρους και φυσικά τοπία που αναδεικνύουν την άυλη και ιστορική πολιτιστική κληρονομία του νησιού. Η φετινή έκδοση περιλαμβάνει ένα πολυσχιδές πρόγραμμα με πρωτογενείς παραγωγές, διεθνείς μετακλήσεις δημιουργών και την παρουσία εμβληματικών μουσικών.
Ανάμεσά τους, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, μαζί με την ιστορική μπάντα του, ρίχνει με τον πιο συγκινητικό τρόπο την αυλαία του φεστιβάλ στις 13 Αυγούστου στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην περιοχή Καστρομηνά. Δύο δεκαετίες μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και την ζωντανή ηχογράφηση στο θέατρο του Λυκαβηττού, οι σπουδαίοι μουσικοί Σταύρος Λάντσιας (πλήκτρα), Μιλτιάδης Παπαστάμου (ηλεκτρικό βιολί), Γιώτης Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο) και Μιχάλης Καπηλίδης συναντιούνται και πάλι επί σκηνής για μία ηλεκτρική γιορτή με αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές και αυτή την ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, που συμβαίνει σε κάθε εμφάνιση του αγαπημένου τραγουδοποιού. Μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε.
“Βρεθήκαμε με την ίδια ανάσα μέσα στη θάλασσα των τραγουδιών, σαν αδέρφια που συναντήθηκαν μετά από χρόνια. Χωρίς νοσταλγία για τα παλιά, μα με βαθιά την ανάγκη να μοιραστούμε τα όσα είμαστε σήμερα. Η συγκίνηση μεγάλη, η ένταση των ηχείων το ίδιο, ο παλμός του κοινού ασταμάτητος, η μοιρασιά απλόχερη”. Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα μαμούθ- έργων διαχείρισης αστικών λυμάτων -Το μεγαλύτερο μέχρι τώρα με 265 συνολικά -Εγκρίθηκαν και σε άλλους 46 δήμους -Ποιοι είναι
Επόμενο άρθροΨεκασμοί για τα κουνούπια στο Π. Φάληρο