Όσα έπραξαν και κυρίως όσα ΔΕΝ έπραξαν για την Καλαμάτα , αποτέλεσε τη μέχρι τώρα κορύφωση της σύγκρουσης , μεταξύ του νυν Περιφερειάρχη, Παν. Νίκα και τον προκάτοχο του ,Π.Τατούλη.
Μ’ ανακοίνωση του , ο νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και της παράταξης ” Νέα Πελοπόννησος” , κ. Τατούλης κατηγόρησε τον κ. Νίκα για “εγωπαθή στάση, αμέτρητα ψέματα,φθόνο προς όσους επιτελούν έργο και τεράστια παραπληροφόρηση”, σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας.

Επί Νίκα
Στα ” έργα” που ο κ. Νίκας πρόβαλε ότι έχει δρομολογήσει ήταν σύμφωνα με τον κ. Τατούλη:
– 80.000€ για το Φεστιβάλ Χορού,
-30.000€ για το Θέατρο και 12.000€ για τις εκδηλώσεις που κάνει ο κ.Γυφτάκης,
– τα έργα που εκτελούνται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Υπαπαντής.

Επί Τατούλη
“Η σύγκριση όμως είναι αμείλικτη και οικτρή για τον ίδιο”, σ΄ότι αφορά τα έργα που είχαν γίνει επί των ημερών του , στην Καλαμάτα , επισημαίνει , ο κ. Τατούλης και του τα …υπενθυμίζει, αναφέροντας τα εξής :
• Ξέχασε το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας σε όλο το παραλιακό μέτωπο από Καλαμάτα μέχρι Κιτριές, προϋπολογισμού 12.000.000€.
• Ξέχασε τον εκσυγχρονισμό του βιολογικού της Καλαμάτας, προϋπολογισμού 5.000.000€.
• Ξέχασε την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους 57χλμ. περίπου που ήταν από αμίαντο σε όλη την πόλη της Καλαμάτας, προϋπολογισμού 4.700.000€.
• Ξέχασε τον κτιριακό εκσυγχρονισμό και την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείου Καλαμάτας και στα Κέντρα Υγείας, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 8.000.000€.
• Ξέχασε την καίρια συμβολή προσωπικά του Πέτρου Τατούλη στην ολοκλήρωση της κατασκευής και στην παραλαβή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, όταν με ευθύνη του κ.Νίκα, ο Δήμος Καλαμάτας κινδύνεψε να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση περίπου 15.000.000€.
• Ξέχασε τις παρεμβάσεις στη Λακωνικής και την κατασκευή του κόμβου
«Φωτεινή», καίτοι η αρμοδιότητα ήταν αποκλειστικά δική του, προϋπολογισμού 1.500.000€.
• Ξέχασε ότι με την υπογραφή του Πέτρου Τατούλη εντάχθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας έργα 9.000.000€ μέσα από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ). Στο πρόγραμμα αυτό εντάσσονται όλα τα έργα των αστικών αναπλάσεων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην Καλαμάτα, συμπεριλαμβανομένων και των έργων στην πλατεία της Υπαπαντής.
• Ξέχασε τη συμβολή της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη σε όλες τις πολιτιστικές δράσεις με οικονομική ενίσχυση στο Φεστιβάλ Χορού, στη Φιλαρμονική, στο ΔΗΠΕΘΕΚ κ.λ.π.
• Ξέχασε τον εκνευρισμό του προς τον κ.Γυφτάκη επειδή ευχαρίστησε την
Περιφερειακή Αρχή Τατούλη για τη στήριξη στο έργο του.
• Ξέχασε πως αρνιόταν πεισματικά να υπογράψει τις απαραίτητες προγραμματικές συμβάσεις π.χ. για 3ετή χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Χορού και του ΔΗΠΕΘΕΚ με ποσό 90.000€.
• Ξέχασε πως με εντολή του στη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας δεν επέτρεψε την αποστολή των μελετών στην Περιφέρεια, μπλοκάροντας ηθελημένα την ένταξη του Σταδίου Καλαμάτας στο ΕΣΠΑ , ενώ γνώριζε ότι η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη είχε δεσμεύσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου. Εξαιτίας του κ.Νίκα η Καλαμάτα στερείται σήμερα από ένα σύγχρονο αθλητικό, προπονητικό κέντρο.
• Ξέχασε πως όταν ο ίδιος δήλωνε πως η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη-Καλαμάτα θα έφτανε μέχρι το «Praktiker», εγκαταλείποντας ουσιαστικά τον Περιμετρικό της Καλαμάτας, η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη διεκδίκησε, απαίτησε και κέρδισε την ένταξη του Περιμετρικού της Καλαμάτας στον αυτοκινητόδρομο.
• Ξέχασε ότι με την υπογραφή του Πέτρου Τατούλη εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ το 10ο και το 26ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 4.500.000€.
• Ξέχασε τα αντιπλημμυρικά της Νέας Εισόδου Καλαμάτας.
• Ξέχασε τις δράσεις, τις παρεμβάσεις και τις χρηματοδοτήσεις της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη σε πολιτιστικούς συλλόγους, ενισχύοντας τον τουρισμό ιδιαίτερα τις εναλλακτικές μορφές, τις αθλητικές δραστηριότητες και την προβολή των τοπικών προϊόντων, όταν ο ίδιος ως Δήμαρχος ήταν απολύτως ΑΠΩΝ.

” Καμένη γη”
Επίσης ο κ. Τατούλη τον κατηγορεί τον κ. Νίκα, που ήταν δήμαρχος Καλαμάτας ως το 2019 , ότι ” φθονεί ακόμη και τη νυν Δημοτική Αρχή που αποτελείται κυρίως από πρώην συνεργάτες του” και στην οποία :
• Παρέδωσε το μεγάλο πρόβλημα των Ρομά, για το οποίο επί σειρά ετών δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα και πλέον έχουν όλοι οι πολίτες αντιληφθεί τη «βαριά σκιά» των ευθυνών του.
• Παρέδωσε χωρίς κανένα σχεδιασμό και καμία πρόταση την παραλιακή ζώνη και το λιμάνι της Καλαμάτας.
• Παρέδωσε 3 εργολαβίες στο εσωτερικό δίκτυο με τεράστια προβλήματα και κακοτεχνίες.
• Παρέδωσε τον Ταΰγετο ως σκουπιδότοπο.
• Παρέδωσε μία πόλη χωρίς στοιχειώδη αντιπλημμυρική παρέμβαση που θρήνησε θύματα από τις πλημμύρες του 2016 και την ώρα που έπρεπε να αποφασίσει για τη ΜΠΕ των αντιπλημμυρικών έργων ΚΡΥΦΤΗΚΕ αναζητώντας επιστημονικές επιτροπές και καθηγητές Πανεπιστημίων να αποφασίσουν, προσπαθώντας να διώξει κάθε ευθύνη από πάνω του.
• Ήταν ο μεγάλος ηττημένος στη διεκδίκηση της Καλαμάτας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, στερώντας από την πόλη σημαντικούς πόρους.

Το διοικητήριο
Τέλος , σφοδρότατη επίθεση εξαπολύει ο κ. Τατούλης στον κ. Νίκα και για κατασκευή ενός πολυτελούς Διοικητηρίου,
” Με στόμφο, αλαζονεία και έλλειψη οράματος, παρουσιάζει ως «άθλο» του τα 11.000.000€ που δαπανώνται για την κατασκευή ενός πολυτελούς Διοικητηρίου! Παρότι γνώριζε ότι υπήρχαν ώριμες μελέτες για την ανακατασκευή, την αντισεισμική προστασία και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, που θα απαιτούσαν πολύ λιγότερα χρήματα.
Η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη παρέλαβε το Διοικητήριο της Καλαμάτας ως «ορφανό», αφού το διεκδικούσε το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του Υπουργείου Οικονομικών. Ουδέποτε είχε ασχοληθεί ο κ.Νίκας είτε ως Αντινομάρχης, είτε ως Δήμαρχος, έτσι ώστε το κτήριο να αποτελεί σήμερα περιουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Απαιτήθηκε η ισχυρή πολιτική βούληση του Πέτρου Τατούλη καθώς και επίπονες και επίμονες δικαστικές και διοικητικές διαδικασίες προκειμένου με τελεσίδικη δικαστική απόφαση να κατοχυρωθεί ως περιουσιακό στοιχείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η προσωπική επιλογή του κ.Νίκα να διατεθούν 11.000.000€, ιδιαίτερα στις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές που βιώνει σήμερα η κοινωνία, θα κριθεί από τους πολίτες εάν το συγκεκριμένο έργο και με ποιο τρόπο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Καλαμάτας.
Την ώρα που οι υπηρεσίες υπολειτουργούν λόγω ελλείψεως προσωπικού, η χλιδή και οι πολυτέλειες των κτιριακών συγκροτημάτων που τις στεγάζουν είναι πολύ πιθανό να υπηρετούν «προσωπικές εμμονές» και όχι το Δημόσιο συμφέρον”, αναφέρει ο κ. Τατούλης .

Προηγούμενο άρθροΜ.Βορίδης: Σημαντική η συμβολή των αποφοίτων tης ΕΣΔΔΑ, στην αναμόρφωση του ελληνικού Δημοσίου
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για το φράγμα Χαβρία-85,4 εκατ. ευρώ