“Με τη βία των ΜΑΤ και ρίψη χημικών σε κατοίκους,η κυβέρνηση που βουλιάζει στο σκάνδαλο των υποκλοπών, με τη στήριξη του Δημάρχου των εταιριών real estate Μπακογιάννη προχώρησε σε επιδρομή για να στήσει το εργοτάξιο του Μετρό στα Εξάρχεια”, καταγγέλλει σ΄ανακοίνωση της, η δημοτική παράταξη ” Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”.
“Ετοιμάζονται” υπογραμμίζερι , ” να καταστρέψουν την μοναδική πλατεία κόβοντας όλα τα δένδρα και αποκλείοντας την με λαμαρίνες για οκτώ χρόνια για μια στάση μετρό περιττή αφού η περιοχή εξυπηρετείται από άλλα και πολλά σημεία(Ομόνοια, Πανεπιστήμιο) ενώ και στη Μαυρομματαίων στήνεται άλλο εργοτάξιο Μετρό.
Οι εργατογειτονιές μπορούν να περιμένουν αλλά η ιστορική πλατεία των Εξαρχείων για την Δεξιά χρειάζεται να εξαφανιστεί αφού αποτελεί διαχρονικά συμβολικό τόπο έκφρασης των πιο ριζοσπαστικών κομματιών της νεολαίας και της εργατικής τάξης από την εποχή των καταλήψεων της Νομικής και του Πολυτεχνείου το 1973″
Σύμφωνα με την ” Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”, ” Μητσοτάκης και Μπακογιάννης προωθούν την κυριλλοποίση-«εξευγενισμό» περιοχών του κέντρου για να τις παραδώσουν για εκμετάλλευση στους πλούσιους φίλους των μεγάλων εταιριών του κεφαλαίου, του τουρισμού και της κερδοσκοπίας στη γη με αποτέλεσμα την έξωση κατοίκων,εργαζομένων και φοιτητών που δεν αντέχουν τα πανάκριβα νοίκια. Έτσι τα κερδοσκοπικά funds του Ισραήλ, της Κίνας και άλλων ευρωπαίων αλωνίζουν, το AirBnb αρπάζει κάθε σπίτι στη γειτονιά.
Ο Μπακογιάννης σπαταλά εκατομμύρια μαζί με ιδιώτες τάχα δωρητές για το καλλωπισμό της πόλης με αναπλάσεις βιτρίνας χαρίζοντας Λόφους και πλατείες σε ιδιώτες και στρώνοντας δρόμους για Μεγάλους Περιπάτους της αρπαχτής και της ζαρντινιέρας.
Είναι η ίδια πολιτική που επιχειρεί να πετάξει στο δρόμο 1000 πρόσφυγες από τη δομή του Ελαιώνα για να κάνει δώρο γήπεδο στον ΠΑΟ στο Βοτανικό προικίζοντας τον με 120 εκατομμύρια. Να κόψει 500 δένδρα στη Ακαδημίας Πλάτωνος για να στήσει ντε και καλά μέσα στο Πάρκο Μουσείο ενώ μπορούσε να το χτίσει παραδίπλα. Είναι η πολιτική που χάρισε 35 εκατομμύρια στην UNISON για να καρατομεί δένδρα και να καταστρέφει πλατείες και πάρκα όπως το Δρακοπούλου, Κύπρου και Πατησίων και άλλα.
Αυτή η κυβέρνηση διαλέγει τώρα να στήσει εργοτάξιο ΜΕΤΡΟ στα Εξάρχεια και να καταστρέψει το Λόφο Στρέφη για να αποπροσανατολίσει από τις ευθύνες της για το καραμπινάτο σκάνδαλο των υποκλοπών, την ακρίβεια, την πανδημία,τις πυρκαγιές, τον ρατσισμό.
Τα παραμύθια για δήθεν «πράσινη ανάπτυξη» δεν πείθουν όταν με τους νόμους Χατζηδάκη και τις βρόμικες επενδύσεις-δώρα στους εμίρηδες καταστρέφουν βουνά με ανεμογεννήτριες και παραλίες με φαραωνικά έργα όπως στο Ελληνικό.
Λογαριάζουν χωρίς το ξενοδόχο. Οι λαμαρίνες του αίσχους να φύγουν αμέσως.Να μην κοπεί καμένα δένδρο. Να φύγουν τα ΜΑΤ από την Πλατεία.
Καλούμε το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό, τους μηχανικούς να στηρίξουν τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή της πλατείας”.

Προηγούμενο άρθροΝέα έργα οδοποιίας στην Ευρυτανία
Επόμενο άρθροΔωρεάν Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών στην Πάτρα με πρωτοβουλία του δήμου