Με σκοπό να δοθεί μια εύλογη παράταση για την προσαρμογή των λειτουργούντων δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης που ορίζει ο νόμος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε στη Βουλή ως αναφορά σχετικό έγγραφο του Δήμου Πύργου που απευθύνεται προς την υπουργό Εσωτερικών κ. Ν. Κεραμέως.
Για το θέμα αυτό ο Ηλείος Βουλευτής είχε και ενημερωτική συνάντηση με τον αρμόδιο για το θέμα εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Σίμο Δανιηλίδη, Δήμαρχο Συκεών-Νεαπόλεως.
Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, η αναγκαιότητα για την παράταση αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν επαρκεί ο χρόνος για τις νέες διοικήσεις των δήμων να διευθετήσουν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τις διαδικασίες αδειοδότησης, με αποτέλεσμα οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί να βρίσκονται στον αέρα και να απειλούνται κυριολεκτικά με λουκέτο.
Ως εκ τούτου, τονίζει , οι κοινωνικές επιπτώσεις από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι τεράστιες για τα παιδιά, τους εργαζόμενους γονείς και τους εργαζόμενους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέσω ΕΣΠΑ, όπως αναφέρεται και στο έγγραφο του Δήμου Πύργου.

Προηγούμενο άρθρο” Τρέχει” το καλοκαίρι το Βόιο
Επόμενο άρθροΓενναία χρηματοδότηση για επισκευές σε σχολικά κτήρια του Ηρακλείου