Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το “Φεστιβάλ Γης, Άνθρωποι και Προϊόντα” που διεξήχθη στη Δυτική Τάφρο και στο οποίο ο Δήμος Πλατανιά συμμετείχε, ως συνδιοργανωτής, με δικό του εκθεσιακό περίπτερο. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ πλήθος κόσμου και θεσμικών επισκέφτηκε το περίπτερο του Δήμου και όπως ανάφερε ο Δήμαρχος Πλατανιά, Ιωάννης Μαλανδράκης «.. είχαμε συνειδητά επιλέξει να φιλοξενήσουμε στο περίπτερο μας αγροτικούς και γυναικείους συνεταιρισμούς, τοπικές επιχειρήσεις καθώς και παράλληλα να προβάλουμε οπτικό υλικό που έχουμε δημιουργήσει για το δήμο μας , τα προϊόντα και τους ανθρώπους του..»
Στο πλαίσιο της προβολής της παράδοσης και του πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του “Φεστιβάλ Γης, Άνθρωποι και Προϊόντα”, πλαισίωσαν σε ειδική θεματική βραδιά, ο Παραδοσιακός Σύλλογος “Οι Βιγλάτορες”, ο Αθλητικός Χορευτικός Σύλλογος “Οι Πελασγοί” και η Ριζίτική Παρέα Καλλιθέας Δήμου Πλατανιά.
Όπως επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά και υπεύθυνος του περιπτέρου κ. Μπομπολάκης Χαρίτων, “…οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πτυχές της παραγωγικής δραστηριότητας, τους τουριστικούς πόρους αλλά και τις εκφάνσεις της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς (π.χ. υφαντική τέχνη)από διάφορες περιοχές του Δήμου.Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους λειτούργησαν αποτελεσματικά ως πρεσβευτές του τόπου μας κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη προσπάθεια ανάδειξης των παραγωγικών και πολιτιστικών δυνάμεων της περιοχής…’’
Το Φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους του Νομού, το ΕΒΕΧ, σε συνεργασία και με άλλους Φορείς και χορηγούς.
Ο Δήμος Πλατανιά θα ήθελε να ευχαριστήσει για τη συμμετοχή στο περίπτερο του και τη συμβολή τους στην ευπρόσωπη παρουσία μας, τους παρακάτω:
Το Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης & το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Πλατανιά, την Κ.Ε.Δ.Η.Πλατανιά, την Κρητική Ζυθοποιία Χάρμα ,την ΚΟΙΝΣΕΠ CRETE HINTERLAND, το Συν/σμο Γυναικών Παλαιών Ρουμάτων ( Κέντρο Χειροτεχνίας, την Σωμάκη Δέσποινα ( Παραδοσιακά Υφαντά), το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης τουΔήμου Πλατανιά, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσκλών, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Παλαιών Ρουμάτων, το Καταφύγιο Πλατανιά, την Ανώσκελη Α.Β.Ε.Ε, τη Ριζίτικη Παρέα Καλλιθέας του Δήμου Πλατανιά, τον Αθλητικό Χορευτικό Σύλλογο “Οι Πελασγοί”, τον Παραδοσιακό Σύλλογο Βιγλάτορες

Προηγούμενο άρθροΝα γίνουν κανονικά οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ζητεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Επόμενο άρθροΈκθεση με έργα εμπνευσμένα από τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο στο Ηράκλειο