Ο Δήμος Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης και της Εφορεία Αρχαιοτήτων,διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά το φεστιβάλ χριστιανικής Μουσικής και Τέχνης με την ονομασία ΘΕΟΔΩΡΕΙΑ προς τιμήν του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου.
Φέτος ως δεύτερο έτος διοργάνωσης , δόθηκε μία ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός , με σκοπό της προβολή της θρησκευτικής ιστορίας του τόπου πανελλαδικά .
” Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο σκοπός και ο στόχος μας επιτεύχθηκε , μέσα από την παρουσία όλων εσάς αλλά και την συμμετοχή των εξαιρετικών συντελεστών που επιλέξαμε για αυτή την διοργάνωση. Πλήθος κόσμου αγκάλιασε τη διοργάνωση και κατέκλυσε τους εμβληματικούς Ναούς της πόλης της Μυτιλήνης και του Δημ. Θεάτρου , ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε σις Ι. Ακολουθίες το Σάββατο και την Κυριακή όπου ελαβε χώρα η λιτάνευση του σκηνώματος του Αγ. Θεοδώρου ” υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Χαιρετισμό απέστειλαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Χαιρετισμό απέστειλε επίσης η αδελφή Κοινότητα Νεοχωρίου Βοσπόρου Κων/λεως και ο πρόεδρος αυτής Αρχων Χαρτοφύλαξ της ΜΧΕ ,Λάκης Βίγκας , ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκης
Την Καλλιτεχνική Δνση του Φεστιβάλ είχε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Τσακύρης, Δικηγόρος και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.
Η Οργανωτική Επιτροπή εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες στον κόσμο που αγκάλιασε αυτό το νέο θεσμό ( κλήρο, τα εκκλησιαστικά συμβούλια των Ναών, το προσωπικό της Δ/νσης Πολιτισμού και της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης , εθελοντές, λαό και πολιτικούς άρχοντες που παρέστησαν ), τους συμμετέχοντεςψάλτες , μουσικους, χορωδούς, συντελεστές εντός και εκτός Λέσβου , τους χορηγούς , τους χορηγούς επικοινωνίας εντός και εκτός Λέσβου , την εταιρία τεχνικής και ηχητικής υποστήριξης και την εταιρία διοργάνωσης.
Όλες οι συναυλίες του φεστιβάλ βρίσκονται τόσο στο youtube, όσο και στο link της ιστοσελίδας του Δήμου Μυτιλήνης – πολιτισμός, στο facebook στη σελίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού καθώς και στη σελίδα « Θεοδωρεια».

Προηγούμενο άρθροΝα αξιοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων οι «λαχανόκηποι» στην Ακαδημία Πλάτωνος ζητά η Λαική Συσπείρωση
Επόμενο άρθροΚέρδισε τις εντυπώσεις το 1ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών του Δήμου Χανίων