Για 11η συνεχή χρονιά, οι Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας κέρδισαν τις εντυπώσεις τόσο σε επίπεδο διοργάνωσης και διαδρομών όσο και σε επίπεδο ασφάλειας.
Η Άνω Χώρα φιλοξένησε ποδηλάτες, συνοδούς, επισκέπτες και λάτρεις της ποδηλασίας που θέλησαν να ζήσουν από κοντά τον ποδηλατικό παλμό ενός μεγάλου αγώνα και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της ορεινής Ναυπακτίας.
Ανάμεσά τους κορυφαίοι πρωταθλητές, πρωταθλήτριες, αλλά και αθλητές και αθλήτριες της Ελληνικής Ποδηλασίας, όπως οι Ηλίας Περικλής, ο Λουκάς Καταπόδης, ο Γιώργος Δάντος, η Αλεξάνδρα Αδάμ και πολλοί ακόμη.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων, μετά από καταρρακτώδη βροχή, υλοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου 35 χλμ. σε μια υπέροχη διαδρομή που ακολουθεί το δρόμο Ελατού, Τερψιθέα, Λιμνίστα, Μακριά Ράχη και καταλήγει στον Άγιο Ιωάννη. Η Τροχαία Ναυπάκτου της Αστυνομικής Δ/νσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας, διασφάλισε όλη τη διαδρομή με τη συνεχή παρουσία περιπολικού αυτοκινήτου και μοτοσικλετιστών.

Την επομένη , με μικρή χρονική διαφορά λόγο πρωτοκόλλου ασφαλείας, πήραν σημαίες εκκίνησης οι δύο αγώνες ορεινής ποδηλασίας 25 χλμ. και 40 χλμ. Συμμετείχε ο Παγκόσμιος και επί σειρά ετών Πανελλήνιος πρωταθλητής mtb marathon και cross country mtb Ηλίας Περικλής, ο οποίος εκπροσώπησε και τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Τις βραβεύσεις των νικητών, στους αγώνες Road Βike 35χλμ και Mountain Βike των 26 και 40 χλμ πραγματοποίησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Μαυρομάτης, ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Παπαϊωαννίδης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Χώρας Θανάσης Ρέππας.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν ενεργά το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας, το Δασαρχείο, η Τροχαία και η Πυροσβεστική Ναυπάκτου, η ομάδα διάσωσης Μεσολογγίου ΕΟΕΔ, καθώς επίσης η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Χώρας.

Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Πράσινο+Μπλε». Οι 11οι Ποδηλατικοί Αγώνες ορεινής Ναυπακτίας έλαβαν χώρα με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Προηγούμενο άρθροΝέα αποστολή βοήθειας στην Εύβοια από το Ωραιόκαστρο
Επόμενο άρθροΝέα Μatrix στις λεωφόρους της Αττικής