Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επίσκεψη που πραγματοποίησε στο δήμαρχο του Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία, Βασίλης Σπανάκης, κάτοικος και του συγκεκριμένου δήμου.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται, στη στενότατη προσωπική σχέση που έχει αναπτύξει ο δήμαρχος και το επιτελείο του , με τον υπουργό Εσωτερικών , Τάκη Θεοδωρικάκο , ο οποίος δεν κρύβει τη βουλευτική υποψηφιότητα του για τον τομέα αυτό .
Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατηγορούν τη διοίκηση Ευθυμίου ότι «προωθεί» τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα ,
Σύμφωνα μ΄ανακοίνωση του δήμου , ¨κατά τη συνάντηση, οι κ.κ Ευθυμίου και Σπανάκης συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, προεξάρχοντος των έργων του Παραλιακού Μετώπου».
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, διατύπωσε την «ξεκάθαρη θέση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για την άμεση δημοπράτηση της Β’ φάσης των έργων, καθώς και ότι η Δημοτική Αρχή δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αλλαγή του σχεδιασμού των έργων», ζητώντας από τον κ. Σπανάκη να στηρίξει τις θέσεις και τις ενέργειες του Δήμου.
Ο κ. Βασίλης Σπανάκης εκδήλωσε τη συμπαράστασή του και την θέση του υπέρ της προώθησης των εργασιών της Β’ φάσης.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης, θέματα που αφορούν την κοινωνική πολιτική, τα έργα υποδομής σε Μοσχάτο και Ταύρο, καθώς και γενικότερα θέματα της περιοχής.