Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του, με κύριο θέμα τον Αναδασμό της πεδιάδας Ατσικής.
Παρέστησαν, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Περιφερειάρχης κ. Κων. Μουτζούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Παναγιώτης Κουφέλος, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Έπαρχος Λήμνου Άγγελος Βλάττας – Λαμπρινός, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ατσικής Λήμνου κ. Ξύκης Ευάγγελος, ένα μέλος του ίδιου Συνεταιρισμού ο κ. Βασίλειος Σαράντης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ατσικής κ. Κων. Σαράντης.
Ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε ότι έχει έτοιμη την απόφαση για τη χρηματοδότηση της μελέτης.
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής μας κ. Χαρ. Αθανασίου, δήλωσε τα ακόλουθα : «Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Λήμνου, που μετέφερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υλοποιείται από τον κ. Πέτσα. Έτσι μια εύφορη πεδιάδα, με τον αναδασμό, θα βοηθήσει όχι μόνο τη βελτίωση της παραγωγής σε ποσότητα και ποιότητα προϊόντων αλλά και την εντεύθεν οικονομική ανάπτυξη των κατοίκων και του τόπου».