Σαφέστατες αποστάσεις από την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και το πως εκείνη «θέλει» την Αυτοδιοίκηση και κυρίως το μεγαλύτερο δήμο και πρωτεύουσα της χώρας , έλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων , Κώστας Μπακογιάννης , στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (28/12), η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη.
Ο κ. Μπακογιάννης , απαίτησε να μπορεί να ορίζει ο ίδιος ο Δήμος τον αριθμό των δόσεων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Το θέμα το έθεσαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης που κατήγγειλαν την κυβέρνηση για υπαναχώρηση και μη θέσπιση της ρύθμισης των 120 δόσεων.
Ο κ. Μπακογιάννης , αφού υπενθύμισε ότι και σε προηγούμενες κυβερνήσεις είχε τεθεί η διεκδίκηση αυτή της Αυτοδιοίκησης , χωρίς και τότε να υιοθετηθεί , υπογράμμισε το status του δήμου Αθηναίων , που του επιτρέπει , ν απαιτεί αυτή την αυτοτέλεια.
Ειδικότερα , αναφέρθηκε στην πρόσφατη νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου Αθηναίων από τη Moody’s . Η οποία είπε , « δείχνει ότι η Αθήνα είναι ένας νοικοκυρεμένος δήμος , με υγιή οικονομικά στοιχεία, που μπορεί μόνο του , το Δημοτικό Συμβούλιο , ν΄αποφασίζει τον αριθμό των δόσεων, ανάλογα πάντα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου» .Και προσθέτοντας , « έχοντας πάντα , πλήρη συναίσθηση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην πόλη.Γιατί δεν έχει κανένα νόημα , να έχεις πλούσιο δήμο , σε μια πόλη πτωχευμένη», είπε χαρακτηριστικά.