To Αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» στον Ταύρο (Αγίας Σοφίας 16) και το Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού), έως τις 16 Ιουνίου, υποδέχεται όλα τα σχολεία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σε ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει παραγωγές των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων!
Η εκπαιδευτικήκοινότητα του δήμου έχει ετοιμάσει να παρουσιάσει θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά και μουσικά δρώμενα, αλλά και εκθέσεις εικαστικών και ρομποτικής!
Ταυτόχρονα με τις δημιουργίες και τις δράσεις των παιδιών, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και η οργανωτική Επιτροπή του Μαθητικού Φεστιβάλ έχουν προγραμματίσει μία σειρά παράλληλων δράσεων που περιλαμβάνουν συμμετοχές από το εργαστήρι STEAM του Δήμου μας, από τον Όμιλο Ελληνικών χορών και από το ΚΔΑΠ Δημήτρειο.
Το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων του «Μαθητικού Φεστιβάλ 2024» έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου www.dimosmoschatou-tavrou.gr, ενώ σε έντυπη μορφή μπορούν να το βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο Δημαρχείο Μοσχάτου, στο π. Δημαρχείο Ταύρου και σε κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου.
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν με τις εικαστικές εκθέσεις τους και τα σχολεία του Δήμου:
Φουαγιέ αμφιθεάτρου Νίκος Τεμπονέρας στον Ταύρο, από την έναρξη έως το τέλος του φεστιβάλ
• 1ο Νηπιαγωγείο Ταύρου. «ο κύκλος του νερού». Δ/ντρια: ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ, Υπεύθυνη: ΛΟΥΦΑΡΔΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ
• 3ο Νηπιαγωγείο Ταύρου. «Η γη μας είναι το σπίτι μας». Δ/ντρια: ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ. Υπεύθυνη: ΤΣΟΥΡΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ.
• 4ο Νηπιαγωγείο Ταύρου. «Είμαι μοναδικός-είμαι μοναδική» Δ/ΝΤΡΙΑ: ΓΚΟΤΣΗ ΑΘΗΝΑ. Υπεύθυνοι: ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΣΑΜΠΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΚΟΡΑΛΙΑ
• 5ο Νηπιαγωγείο Ταύρου. «Αγαπώ τα ζώα, σέβομαι τα δικαιώματά τους». Δ/ντρια: ΣΤΑΘΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ. Υπεύθυνοι: ΣΤΑΘΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΤΖΟΥΜΑΝΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ.
• 2ο Δημοτικό Ταύρου. «Το 2ο Ταύρου ζωγραφίΖΕΙ».
• 3ο Δημοτικό Ταύρου. «Ηλιακό Σύστημα», από Στ΄ Δημοτικού. Δ/ΝΤΗΣ: ΠΙΧΛΙΑΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ. Υπεύθυνη: ΠΑΤΣΙΟΥΔΗ ΑΓΑΘΗ.
• 4ο Δημοτικό Ταύρου. Έκθεση εικαστικών. Δ/ντρια: ΚΡΙΜΠΑ ΑΝΝΑ. Υπεύθυνοι: ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
• 5ο Δημοτικό Ταύρου. Έκθεση εικαστικών. Δ/ντης: ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ. Υπεύθυνη: ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
• 1ο Γυμνάσιο Ταύρου: Έκθεση τεχνολογίας. Δ/ντρια: ΡΑΦΑΗΛΙΔΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ. Υπεύθυνη: ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
• 2ο Γυμνάσιο Ταύρου: Έκθεση εικαστικών και τεχνολογίας. Δ/ντρια: ΠΕΤΤΑ ΜΑΡΙΑ. Υπεύθυνοι: ΣΑΚΚΗ ΡΑΧΗΛ, ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Πολιτιστικό Κέντρο στο Μοσχάτο,
• 1ο Νηπιαγωγείο Μοσχάτου. Δ/ντρια: ΚΩΣΤΟΥΔΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, Υπεύθυνοι: ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΚΟΥΝΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΖΑΡΟΥΧΑ ΕΥΓΕΝΙΑ.
• 3ο Νηπιαγωγείο Μοσχάτου. «Μικροί αστροναύτες σπουδαίοι εξερευνητές. Ο ουρανός στο δάσος». Δ/ΝΤΡΙΑ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ, Υπεύθυνοι: ΚΡΙΖΙΝΗ ΣΕΒΑΣΤΗ, ΤΑΜΠΗ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ, ΜΠΟΥΡΟΥΤΖΗ ΤΑΝΑΙ.
• 4ο Νηπιαγωγείο Μοσχάτου. Εικαστική έκθεση με θέμα την τέχνη. Δ/ντρια: ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Υπεύθυνοι: ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΜΠΑΓΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
• 5ο Νηπιαγωγείο Μοσχάτου. «Τα νηπιάκια ταξιδεύουν και δημιουργούν». Δ/ΝΤΡΙΑ: ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΟΦΙΑ, Υπεύθυνοι: ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ, ΓΛΥΝΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΜΠΙΝΥΧΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΪΔΩ, ΡΙΖΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
• 2ο Δημοτικό Μοσχάτου: «Aφιέρωμα στον VAN Gogh». Από τους μαθητές της Γ΄τάξης. Δ/ντρια: ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ. Υπεύθυνοι: ΠΑΡΑΛΗ ΡΙΤΣΑ (Γ1), ΧΑΤΖΗΓΕΛΕΚΗ ΦΑΝΗ (Γ2), ΚΑΖΑΝΗ ΒΕΝΕΤΙΑ (εικαστικός).
• 3ο Δημοτικό Μοσχάτου: έκθεση ζωγραφικής των τάξεων Ε΄και Στ΄. Δ/ντρια: ΤΑΡΛΑ ΜΑΡΙΑ, Υπεύθυνος εικαστικός: ΚΕΦΑΛΑΣ ΜΙΝΩΣ
• 4ο Δημοτικό Μοσχάτου και 5ο Δημοτικό Μοσχάτου. «Αληθινές και αστείες ιστορίες με μικρά και μεγάλα ζώα». Διαβάζοντας βιβλία από πολλά λογοτεχνικά ειδη, δημιουργήσαμε έργα που διακρίνονται από στοιχεία ανατροπής, χιούμορ, ενσυναίσθησης, πάντα με πολλή αγάπη για τα ζώα που ζουν κοντά ή μακριά μας και αξίζουν τη φροντίδα και το σεβασμό μας. 4ο Δημοτικό: Δ/ΝΤΡΙΑ: ΤΙΦΛΙΔΟΥ ΣΙΣΣΥ, Υπεύθυνοι: ΔΙΕΛΛΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (εικαστικός), ΚΟΥΛΕΛΗ ΙΩΑΝΝΑ (εκπαιδευτικός) / 5ο Δημοτικό: Δ/ΝΤΡΙΑ: ΚΑΥΚΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Υπεύθυνοι: ΔΙΕΛΛΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (εικαστικός), ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ (εκπαιδευτικός)
• Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Μοσχάτου: «Ο Henri Matisse μέσα από τα μάτια των παιδιών», με την επιμέλεια της εικαστικού ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑΣ
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Το Μαθητικό Φεστιβάλ της πόλης μας αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους πολιτιστικούς θεσμούς μας, όχι μόνο για το θέαμα που προσφέρει, αλλά κυρίως επειδή δίνει τη δυνατότητα σε όλη την εκπαιδευτική και μαθητική μας κοινότητα για συμμετοχή, για δημιουργία και κυρίως για γνωριμία με το χώρο της τέχνης, της παράδοσης, του πολιτισμού και της τεχνολογίας.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους έχουν εργαστεί σκληρά τόσους μήνες τώρα για να βγει το αποτέλεσμα που θα θαυμάσουμε, τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους αντιδημάρχους και τους υπευθύνους από τον Δήμο μας. Χάρις στην άριστη συνεργασία μεγάλου αριθμού ατόμων, μπορεί να διοργανωθεί μία τέτοια μεγάλη εκδήλωση.
Σας περιμένουμε κοντά μας, σε κάθε εκδήλωση του Φεστιβάλ μας, για να θαυμάσουμε τα έργα των παιδιών μας και να αποδείξουμε για άλλη μία φορά ότι τα σχολεία μας, πέρα από πηγές γνώσης, μπορούν να γίνουν και φωτεινά σημεία δημιουργίας, μεταλαμπάδευσης της τέχνης και του πολιτισμού.»

Προηγούμενο άρθρο17 θέματα στη νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά
Επόμενο άρθροΝτροπή :Αρνείται επίμονα να δοθεί το όνομα του Μ. Θεοδωράκη σε λεωφόρο η ” Αποκεντρωμένη” Μακεδονίας-Θράκης