Στη Βουλή και συγκεκριμένα στον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα έφερε το αίτημα του Επιμελητηρίου Ηλείας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, καταθέτοντας αναφορά, σε σχέση με την ανάγκη ενίσχυσης, αλλά και επίσπευσης του προγράμματος «Έξυπνη Μεταποίηση», προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτό όλες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της Ηλείας.
Όπως είναι γενικότερα γνωστό, το πρόγραμμα «Έξυπνη Μεταποίηση», ύψους €73.227.620,00, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ΕΛΛΑΔΑ 2.0, αφορά πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του ελληνικού βιομηχανικού οικοσυστήματος και στοχεύει στην επιδότηση επενδυτικών σχεδίων για την ενίσχυση της τεχνολογικής τους υποδομής και την αναβάθμιση του κατασκευαστικού τους εξοπλισμού με χρήση έξυπνων τεχνολογιών αιχμής, χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Όπως, ωστόσο, αναφέρεται στην σχετική επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κ. Νικολούτσου, παρότι διαπιστώνεται μεγάλο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις της περιοχής για συμπερίληψή τους στο εν λόγω πρόγραμμα, τίθενται παράλληλα και προβληματισμοί τόσο για την επαρκή χρηματοδότηση της δράσης, όσο και τους χρόνους υλοποίησής της.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μιχάλης Κατρίνης επισημαίνει:
«Οι φόβοι του επιχειρηματικού κόσμου της Ηλείας που θέλουν να συμμετάσχουν με κάθε τρόπο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εύλογοι. Είναι πολύ πιθανόν ότι ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης, δεν επαρκεί για την κάλυψη του συνόλου των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων τόσο της Ηλείας, όσο και της υπόλοιπης επικράτειας. Επιπλέον, η Πολιτεία σε παρόμοιες περιπτώσεις και σε παρεμφερή εργαλεία στήριξης της επιχειρηματικότητας έχει, επανειλημμένα, επιδείξει καθυστερημένα αντανακλαστικά σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της γρηγορότερης αξιολόγησης των αιτήσεων και της επιτάχυνσης των εν γένει διαδικασιών. Οι επιχειρήσεις της Ηλείας, ωστόσο, δεν μπορούν να περιμένουν την ανταπόκριση της κυβέρνησης σε συνθήκες ‘’αυτόματου πιλότου’’. Οι επιχειρήσεις μας δραστηριοποιούνται χρόνια σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, εξαιτίας των επανειλημμένων καταστροφών που έχουν πλήξει την περιοχή τα τελευταία περίπου δεκαπέντε χρόνια, το οποίο γίνεται ακόμη δυσχερέστερο εξαιτίας των κυβερνητικών παραλείψεων και καθυστερήσεων των κυβερνήσεων της ΝΔ. Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί…»

Προηγούμενο άρθροΕπενδύσεις και αύξηση Αμερικάνων τουριστών στη Θεσσαλονίκη , στο επίκεντρο της συνάντηση Ζέρβα -πρόξενο των ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΜε εντατικούς ρυθμούς προχωρά το μεγάλο αντιπλημμυρικό στο Κερατσίνι