Πολλά ερωτήματα εγείρει η αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης Μίχου , στην Αγία Βαρβάρα , να κλείσει τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγίας Βαρβάρας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.) , τονίζει , ο επικεφαλής της παράταξης « Αγία Βαρβάρα Δυνατή Πόλη « , Μιχάλης Γιάγκας.
Σ΄ανακοίνωση του , επισημαίνει ότι ήταν ο ίδιος ο κ. Μίχος που πριν μερικούς μήνες επιχείρησε να «μεταφέρει» τους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών από το Δήμο στη ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.
«Τι τον οδηγεί τώρα σε αντίθετη απόφαση; Τι άλλαξε από τότε μέχρι τώρα; Τι δεν γνώριζε τότε και γνωρίζει τώρα; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα πρέπει πρώτα να απαντηθούν» υπογραμμίζει ο κ. Γιάγκας .
Και ζητεί να αποσυρθεί από την επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , στο οποίο εισάγεται ξαφνικά, το κλείσιμο της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β και ο ορισμός ορκωτού ελεγκτή ως εκκαθαριστή.
Όπως αναφέρει , η σχετική πρόσκληση με τα θέματα της συνεδρίασης στάλθηκε το απόγευμα της Παρασκευής για να συζητηθεί το θέμα την προσεχή Τετάρτη, « χωρίς καμία εισήγηση, χωρίς να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β., χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος.
Ένα τόσο σοβαρό γεγονός εισάγεται ξαφνικά , βεβιασμένα και πρόχειρα.Καλούμε τον δήμαρχο κ. Μίχο να αποσύρει το θέμα. Να θέσει υπ’ όψη όλων των εμπλεκομένων μερών και των πολιτών τους πραγματικούς λόγους της ξαφνικής απόφασης για κλείσιμο της επιχείρησης» , τονίζει .
Τελος υπενθυμίζει ότι η παράταξη του έχει αποκλειστεί από το Διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης.
« Επί δύο χρόνια η ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. διοικείται από το δίδυμο Μίχου- Βασιλάκου. Όλες οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από αυτούς» σημειώνει.