Αρχική Δήμοι Μ.Ελισάφ: Με αίσθημα ευθύνης και τήρηση των μέτρων η επιστροφή στην κανονικότητα

Μ.Ελισάφ: Με αίσθημα ευθύνης και τήρηση των μέτρων η επιστροφή στην κανονικότητα


Την ανάγκη να υπάρξει υψηλό αίσθημα ευθύνης από όλους ώστε η επιστροφή στην καθημερινότητα και η επανεκκίνηση δραστηριοτήτων να γίνει με ασφάλεια και χωρίς πισωγυρίσματα υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ κατά την διάρκεια δηλώσεων που έκανε.
Αφορμή για τις επισημάνσεις αυτές αποτελεί το γεγονός ότι ο αριθμός κρουσμάτων όχι μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων αλλά και στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών παραμένει υψηλός.
Στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ανέφερε μεταξύ άλλων:
« Η κατάσταση στην περιοχή μας παραμένει δύσκολη με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που κάνει την ευθύνη όλων μας μεγαλύτερη.
Αναμέναμε πολύ και κάναμε πολλές θυσίες για να φτάσουμε ως εδώ..
Αυτό που κατακτήσαμε πρέπει να το διατηρήσουμε και πάση θυσία πρέπει να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα.
– Θέλουμε την αγορά μας ανοιχτή; Η απάντηση είναι ναι. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε τη ζωή μας με κλειστά τα καταστήματα.
– Θέλουμε την εστίαση ανοιχτή; Η απάντηση είναι και πάλι ναι. Όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε τον καφέ και το φαγητό μας, κάτι που στερηθήκαμε για πολύ καιρό.
– Θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά; Φυσικά. Τα παιδιά πρέπει να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότερο στις αίθουσες και τις σχολικές αυλές.
– Θέλουμε να επιστρέψουν οι χιλιάδες φοιτητές και να πάρει και πάλι ζωή το Πανεπιστήμιο; Θέλουμε γιατί όλοι καταλαβαίνουμε την ανάγκη των νέων να βρεθούν στις σχολές τους και παράλληλα να προσθέσουν ζωή στην πόλη.
– Θέλουμε να υποδεχθούμε τουρίστες; Η απάντηση είναι ναι.. Θέλουμε να ανοίξει η τουριστική αγορά, να υποδεχθούμε και πάλι μεγάλα και μικρότερα συνέδρια, να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για να τονώσουμε την τοπική οικονομία.
Αν λοιπόν πραγματικά τα θέλουμε όλα αυτά και κυρίως θέλουμε να αποφύγουμε μία ακόμη περιπέτεια για τον τόπο μας, πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.
Τις αποστάσεις στα καταστήματα, τη χρήση μάσκας, την αποφυγή συνωστισμού.. Και να συμβάλλουμε όλοι στην αύξηση και την επιτάχυνση του εμβολιασμού που αποτελεί τη μοναδική μας ελπίδα για διέξοδο από τον εφιάλτη της πανδημίας.
Αν πραγματικά θέλουμε την καθημερινότητά μας πίσω με διάρκεια οφείλουμε τώρα να το αποδείξουμε».

Exit mobile version