Ο θ. Μακρής

Ο μακροβιότερος Δήμαρχος Σαλαμίνας Θανάσης Μακρής έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι. Όλοι τον γνωρίζουν ως τον Δήμαρχο των έργων , έργα τα οποία θα βλέπουν και θα τον μνημονεύουν και οι επόμενες γενεές.
Ένα μεγάλο προτέρημα που είχε, ήταν η αποφασιστικότητα του. Πολλές φορές συγκρούστηκε με κρατικούς φορείς όταν τον εμπόδιζαν στην δημιουργία των έργων του.
Σε αυτό που θέλω να προσθέσω σε όλα τα σημαντικά για την προσωπικότητά του που γράφηκαν , είναι η σημαντική βοήθεια του στο δασικό πρόβλημα της Σαλαμίνας. Συμπαραστάθηκε ηθικά αλλά και έμπρακτα στους πολίτες.
Βρέθηκε κατηγορούμενος από τον τότε Δασονόμο Τριανταφυλλόπουλο για το έργο του την Ελευθερώτρια, με την κατηγορία ότι κτίστηκε εντός δασικής έκτασης . Καταδικάστηκε πρωτόδικα και αθωώθηκε στο Εφετείο.
Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη να συνδέσει με το δίκτυο ύδρευσης τις Νότιες περιοχές του Αιαντείου από τον αγωγό δασοπυρόσβεσης , τον οποίο είχε χρηματοδοτήσει ο Κώστας Λαλιώτης ως Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και είχε κατασκευάσει ο Χρήστος Φωτίου τότε Νομάρχης Πειραιά.
Για αυτήν την ενέργεια κατηγορήθηκε , ότι δίνει νερό σε δασικές εκτάσεις. Πήγε κατηγορούμενος στα δικαστήρια και αθωώθηκε . Ήμουν τότε μάρτυρας υπερασπίσεως του. Για αυτήν την σημαντική ενέργειά του τιμήθηκε τον Αύγουστο του 2001 από τον Σύλλογο του Λιμνιώνα.
Τον Αύγουστο του 1999 κατηγορούμαι εγώ από τον ίδιο Δασονόμο για δημοσίευμα της εφημερίδας μου «ΕΝΟΤΗΤΑ» , αλλά και ο Μίμης Ροκίδης εκδότης της εφημερίδας « ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ» επειδή στηρίζαμε την υδροδότηση των περιοχών. Ο Θανάσης Μακρής ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή ,ενώ συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και με ομόφωνη απόφαση, μας στηρίζει και αναθέτει την υπεράσπισή μας στον Γιώργο Παπανικολάου.
Καταδικάστηκα πρωτόδικα και αθωώθηκα στο Εφετείο. Και στα δύο δικαστήρια ήταν μάρτυρας υπερασπίσεως.
Δήμαρχε των έργων θα σε θυμόμαστε πάντα. Προσωπικά σε ευχαριστώ πολύ για τη μεγάλη σου βοήθεια και συμπαράσταση στο δασικό πρόβλημα του νησιού μας.

Καλό σου ταξίδι Δήμαρχε……

• Μάνος Δερτούζος, Δημοτικός Σύμβουλος

Προηγούμενο άρθροΣτην Αθήνα ο 2ος Κόμβος Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ: Πόσα και ποια αεροσκάφη πυρόσβεσης νοικιάστηκαν φέτος;Τι γίνεται με τις εξαγγελίες Χαρδαλιά για αγορά νέων;