Με το νέο άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης επιφύλασσε στους μαθητές μια ευχάριστη έκπληξη καθώς προσέφερε ως καλωσόρισμα ένα λογοτεχνικό βιβλίο σε κάθε μαθητή. Συνολικά δόθηκαν 2.900 λογοτεχνικά βιβλία.
Η δράση αυτή αποτελεί τη συνέχεια ανάλογης πρωτοβουλίας που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του με τη διανομή 800 καινούριων παραμυθιών στα προνήπια και νήπια των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Κοσμάς Γυμνόπουλος επισκέφθηκαν τα 5ο Διαπολιτισμικό Σχολείο Μενεμένης (στον Άγιο Νεκτάριο), 1ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης, 6ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης (περιοχή Καζαντζάκη- Μουτάφη) και τα 1ο ,7ο και 13 Δημοτικά Σχολεία Αμπελοκήπων.

Ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων «Έχοντας σκοπό την ευαισθητοποιήσει και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας αποφασίσαμε να δωρίσουμε σε όλους τους μαθητές βιβλία τα οποία με το περιεχόμενό τους προβάλλουν τη δράση, τη φιλία, την αλληλεγγύη, την ευγενή άμιλλα, το χιούμορ, το ενδιαφέρον για το περιβάλλον, το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Έχοντας πάντοτε την παιδεία και την εκπαίδευση στην κορυφή, στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων. Ο Δήµος μας προέβη σε συνεχής καθαρισµούς και απολυµάνσεις των σχολικών κτηρίων καθώς και στην αγορά αυτόµατων συσκευών αντισηψίας για την προστασία της δηµόσιας υγείας και της υγείας των µαθητών και των εκπαιδευτικών. Ευχόμαστε καλή συνέχεια της σχολικής χρονιάς».