« Δήμαρχο των προκάτ» χαρακτηρίζει το δήμαρχο Καλλιθέας , Δημήτρη Κάρναβο , μ΄ανακοίνωση –καταγγελία του , ο επικεφαλής της παράταξης « Προοπτική Ζωής» , Κώστας Ασκούνης.
Ο κ. Ασκούνης , καταγγέλλει τον κ. Κάρναβο ότι « ενώ 3,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα, τώρα τρέχει πανικόβλητος να τοποθετήσει ΠΡΟΚΑΤ Νηπιαγωγεία, σε λογικές «αρπα-κόλλα», ώστε το Σεπτέμβρη να στεγάσουν τα Νήπια».

Ο επικεφαλής της παράταξης « Προοπτική Ζωής», κατηγορεί τον κ. Κάρναβο ότι «με την ανοργανωσιά και την προχειρότητα που τον διακρίνει, τοποθετεί Νηπιαγωγεία στη ΜΕΣΗ ΤΩΝ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ των Δημοτικών Σχολείων. Ειδικότερα, στα 5ο & 8ο Δημοτικά Σχολεία δημιουργεί συνθήκες γκέτο καταστρέφοντας μέχρι και χώρο πρασίνου, ενώ στο 21ο Δημοτικό Σχολείο αφαιρεί αίθουσες διδασκαλίας, όπως και σε άλλα Σχολεία».
Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο , κ. Ασκούνη , « πρόκειται για «ανοσιουργήματα» τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τα Νηπιαγωγεία του 21ου αιώνα και έχουν ξεσηκώσει τους Συλλόγους Δασκάλων, Γονέων & Κηδεμόνων, οι οποίοι με ομόφωνες αποφάσεις τους αντιδρούν στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών τους.Ο προγραμματισμός, ο σχεδιασμός, η ενημέρωση και η συνεργασία με τους φορείς είναι έννοιες άγνωστες για τον κ. Κάρναβο», υπογραμμίζει.

Ο κ. Ασκούνης καλεί τον κ. Κάρναβο να υιοθετήσει την πρόταση του , και συγκεκριμένα να ενοικιαστούν « οι ελεύθερες αίθουσες του ΠΕΝ – ως προσωρινή και όχι μόνιμη λύση – και να ασχοληθούν σοβαρά για δημιουργία σύγχρονων και μόνιμων εγκαταστάσεων στους χώρους που τόσο εμείς, όσο και οι φορείς της εκπαίδευσης έχουμε προτείνει».
Άλλωστε, επισημαίνει, ο νόμος επιβάλλει σε 4 χρόνια να έχει μόνιμες σύγχρονες εγκαταστάσεις Νηπιαγωγείων, «κάτι που έπρεπε να κάνουν από το 2018 όταν ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος, αλλά ο κ. Κάρναβος είχε άλλες προτεραιότητες…».

Προηγούμενο άρθροΘα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το «ωμό σκάνδαλο» του έργου ηλεκτροφωτισμού η «Δύναμη Πολιτών» Ν.Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΓ. Κουράκης :* Κρήτη και Πράσινη Μετάβαση